Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, zakupiłam dostawę gwarantującą że przesyłka dotrze na następny dzień roboczy tj. czwartek 20.03.2025. Jest Poniedziałek 24.03 a w szczegółach dostawy widnieją takie komunikaty:
-------------------------------------------------------------------------------
Cześć @Client:130909746, podaj proszę numer przesyłki o której wspominasz 🙂
A001TD2P64
@Client:130909746 Dziękuje, w razie potrzeby, jaki punkt alternatywny byłby dla Ciebie w porządku? 🙂
Jakiś najbliższy dostępny, myślę że ten byłby okej
Gdzie mogę przekierować przesyłkę? Widzę że dzisiaj kurier próbował ponownie doręczyć paczkę i nadal awaria maszyny. Czy jest jakiś numer tel pod który moge się kontaktować w tej sprawie?
@Client:130909746 już działam w sprawie Twojej przesyłki. Jeżeli chodzi o numer kontaktowy to możesz zamówić rozmowę przez nasz formularz, lub zadzwonić na linię techniczną: 616 306 886
@Client:130909746 dostałam informację, że przesyłka będzie doręczana do pierwotnie wybranego automatu.
To Allegro One?
Dla Allegro One gwarantowany termin dostawy wynosi do trzech dni roboczych, po warunkiem nadania do godziny granicznej (dla przesyłek nadanych w punktach i automatach jest to 12:00).
A termin podany w ofertach jest terminem przewidywanym (liczone jest to na podstawie statystyk i nawet nie uwzględnia terminu wysyłki zadeklarowanego przez sprzedawcę).
Po prostu przy zakupie wybrałam opcję gwarancji dostawy na następny dzień za dopłatą
Tak wyglądają gwarancje usług one kurier:
§ 3.
OGÓLNE WARUNKI ŚWIADCZENIA USŁUG
4. Jeżeli postanowienia niniejszego Regulaminu lub Cennika nie stanowią inaczej, gwarantowany termin doręczenia dla Usługi Dostawa Dziś wynosi 2 Dni Robocze, a dla Usługi Dostawa Jutro - trzy Dni Robocze licząc od dnia nadania Przesyłki.