Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Zamówiłam paczkę do firmy i w uwagach do sprzedawczy wyraźnie zaznaczyłam,ze paczka ma być dostarczona od pon do pt do godz15 bo do tej godz czynna jest firma. Dziś (sobota) dostałam mail z informacja,ze paczka jest w doręczeniu. Skontaktowałam się z kurierem i poinformowałam ze dziś nikt jej nie odbierze bo firma jest zamknięta. Status przesyłki zmienił się z w doręczeniu na awizo. Ile prób dostarczenia paczki podejmuje kurier Allegro One?
po mojemu zero
Tu żadnego, tak wynika z twojego wpisu.
@konto zamknięte kurier podejmie jeszcze jedną próbę dostarczenia paczki.
Dziekuje
Te paczki ledwo dochodzą a ty masz odwagę jeszcze mieć wymagania co do pory doręczenia? Śnisz?
Otwórz dyskusję sprzedającemu, przecież wydałaś wyraźnie polecenia handlarzynie, a tu taka niedbałość....
@konto zamknięte Twoje uwagi do sprzedawcy odnośnie godzin dostawy są delikatnie mówiąc - niestosowne. Jeśli życzysz sobie doręczenia w danym zakresie godzin, to musisz sobie taką opcję wykupić na swój koszt, jeśli kurier taką opcję w ogóle udostępnia. Standardowo doręczenia mogą być do późnych godzin, tak jest w przypadku Allegro One i ty to zaakceptowałaś. Wpisywanie "pseudo życzeń" w uwagach od dawna jest niedozwolone. Regulamin przewoźnika i jego godziny doręczeń zaakceptowałaś przy zamówieniu.
To samo tyczy się żądań "kurier ma zadzwonić przed dostawą". To czy zadzwoni to tylko jego dobra wola, nie można nawet mu tej prośby przekazać. Ale są przewoźnicy, co udostępniają tą opcję odpłatnie, ale oczywiście żaden klient nie chce za to płacić, lepiej drzeć ryja przy obsłudze klienta że to "obowiązek" kuriera (pisze to jako świadek z kolejki z paczkami, oczywiście po ocenzurowaniu przekleństw).
Jak się chce porządną dostawę to się za nią płaci:) To bubel Allegro, a problem sprzedawców. Nawet w regulaminie projecta już dawno to to wykluczyli, co chyba najwięcej mówi o ich cudnej formie dostawy. A ile prób doręczenia podejmie kurier? To pytanie do tej samej wróżki co czas dostawy na zielono przewiduje. Czasem jest to raz, czasem dwa, a czasem wcale. Próba była i paczka chyba doszła nawet szybko to jak na ich standardy zostałaś obsłużona wręcz wzorowo. Co dzień jest tu masa postów zarówno kupujących jak i sprzedających, którzy tyle szczęścia nie mieli..
Zawsze możesz otworzyć dyskusje Allegro jak ich kurier nie spróbuje drugi raz. A nie, jednak nie możesz:) Taki standard obsługi jak i telefon kontaktowy czy kontakt dla sprzedawcy oferujący szybszą odpowiedź niż 24-72h. Pozostaje na razie tylko w sferze marzeń użytkowników...