Zamówiłam paczkę przez Allegro DHL do żabki i zamiast doręczenia w historii przesyłki jest "awizo" ale nigdzie tego awizo nie dostałam. W żabce powiedzieli że odrzucili bo za duży gabaryt. Rozpoczęłam dyskusję ale wątpie żeby sprzedający mógł jakoś pomóc. Proszę o pomoc w przekierowaniu paczki na adres domowy zamiast tej żabki. Numer paczki: AD010FO6D5
Przesyłki do punku odbioru nie mają adresu odbiorcy więc nie ma możliwości przekierowania pod adres.
Po drugie to nie jest to przesyłka Allegro DHL, tylko Allegro Delivery Odbiór w punkcie DHL, formalnie to inny przewoźnik (nawet jak fizycznie wozi to DHL eCommerce).
A paczka raczej wróci do nadawcy, ewentualnie dostaniesz na maila info z adresem alternatywnego punktu odbioru.
Przesyłka DHL ale obsługiwana przez Allegro.
Jak to przekierować skoro na stronie DHL jest info:
"Ta przesyłka jest obsługiwana przez Allegro. W celu uzyskania informacji o statusie przesyłki skontaktuj się z infolinią Allegro lub sprawdź w aplikacji Allegro."
Nie było mnie w domu, kureier nie zadzwonił (nawet nie wiem czy ma nr), aviso nie ma, przekierowac nie można... tragedia
Cześć, @tarczel2. Przykro mi, nie możemy przekierować przesyłki pod inny adres.
Dla DHL jest to obca przesyłka, dlatego odsyła cię do Allegro.
Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, który zleca innym przewoźnikom doręczenie przesyłek w jego imieniu. Jest to uregulowane w art 35 ust 1 ustawy prawo pocztowe (Operator pocztowy, który zawarł z nadawcą umowę o świadczenie usługi pocztowej, może po przyjęciu przesyłki pocztowej powierzyć dalsze wykonanie usługi innemu operatorowi pocztowemu na podstawie umowy o współpracę zawieranej w formie pisemnej.).
A jeżeli chodzi o aviso, to tego kurier ci nie zostawi. Po pierwsze, nie zmieści mu się do auta, a po drugie nie zna twojego adresu. On ma jako adres dostawy, adres tej Żabki.
Awizo (od fr. Aviso) to rodzaj okrętu wojennego z Francji, rodzaj fregaty.
Awizo (od wł. avviso, ang. notice) to zawiadomienie zostawiane przez listonosza lub kuriera.
Aviso to zawsze okręt wojenny, a awizo może oznaczać jedno i drugie (w zależności od kontekstu).,