anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Korzystanie z Allegro One nie ma kompletnie sensu, bo nie dotrzymują terminów dostaw

doctorov
#7 Wielbiciel

Kupiłem przedmioty, bo Allegro One miało dostarczyć je następnego dnia. Sprzedający wywiązał się fantastycznie z tego, co miał zrobić i godzinę później przesyłka wyszła od niego.

Teraz zapis działania Allegro One:

13 lis 2025, 12:40  Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
13 lis 2025, 13:43  Przesyłka została odebrana przez kuriera
13 lis 2025, 16:35  Kurier przekazał przesyłkę do magazynu

Do tej pory jest wręcz fantastycznie. Ale teraz przesyłka, która miała być u mnie 14 listopada, znika w czarnej dziurze Allegro One na 32 godziny.

15 lis 2025, 00:16  Przesyłka została przyjęta w oddziale

A teraz zaczyna się łykęd i przez 58 godzin przesyłka, która miała być u mnie 14 listopada, leży. Ja chcąc wykonać przed deszczami to, co miałem wykonać, muszę popędzić do sklepu budowlanego, kupić jakieś substytuty i ostatecznie po ciemku robić robotę. Zgłaszam temat Allegro.

17 lis 2025, 10:31  Przesyłka została wydana do doręczenia
17 lis 2025, 13:25  Przesyłka oczekuje na odbiór

A Allegro na to:

Oliwia [edycja] 18 listopada 2025 12:11
Ze statusów wynika, że przesyłka została dostarczona do klienta wczoraj o godzinie 13:25.

Również widzę, że przesyłka dotarła na czas do klienta doctorov

Jeżeli klient nie chce odbierać już przesyłki, przesyłka po dwóch dniach przeterminuje się i wróci do nadawcy.

Życzę miłego dnia.

Jak widać, nie ma nawet słowa "przepraszam", na co po tym komunikacie jest już teraz za późno.

Straty ponosi Sprzedający, który jest naprawdę super, straty ponoszę ja (który też jestem naprawdę super) a Allegro sygnalizuje nam, że mamy się zamknąć, być grzeczni i dalej przysparzać kaski, bo można i Sprzedającego, i Kupującego po prostu bezczelnie olać.

Dlatego zamierzam już nigdy nie korzystać z Allegro One, bo to żałosny knot.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

doctorov
#7 Wielbiciel

Dodam, żeby było jeszcze śmieszniej. Przesyłka szła z Nowego Sącza do Krakowa. Samochodem ze 2 godziny. Allegrołanem prawie 100 godzin.

oznacz moderatorów