Paczka wysyłana 30 grudnia i historia kończy się na tym dniu i statusie informującym ,iż paczka została przyjęta w magazynie. Taka sama informacja jest przy wszystkich paczkach,które miało dowieźć DPD. Powiedziano mi,żebym kontaktował się z Allegro,co niniejszym czynię i oczekuję odpowiedzi, ponieważ klienci , którzy wybrali opcje DPD, oczekują na odpowiedź.
Allegro spada na psy. Zrobili sobie jakies allegro delivery i zaczely sie problemy. Maja w d... klientow .
u mnie to samo paczki nie idą niczym - paczki z inpostu w oddziale od 30 a część nawet nie wyjęta z paczkomatów
Cześć @GrzybH, podaj proszę numer przesyłki.
A003lPAI47 to jest jedna z kilku paczek . Wszędzie jest taki sam komunikat,tzn, Przyjęte w oddziale.
u mnie to samo - nie mam zamiaru wklejać 15 numerów przesyłek - szanujmy swój czas
To przesyłka Allegro Delivery, a nie DPD. To inny przewoźnik, nawet jak fizycznie obsługuje to kurier DPD. Wszelkie reklamacje składasz do Allegro, bo to oni są tu przewoźnikiem.
Termin doręczenia to zgodnie z regulaminem, Allegro Delivery gwarantuje doręczenie w ciągu trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Jak przesyłka została nadana 30 grudnia 2025, to termin doręczenia upływa 5 stycznia 2026.
Jeżeli chodzi terminy to reguluje to zarówno regulamin przewoźnika (Allegro Delivery) oraz Rozporządzenie w sprawie reklamacji usługi pocztowej.
Ps. Wg systemu śledzenia przesyłka o takim nr nie istnieje.
Tych regulaminów nikt z kupujących nie dowidzi nie szuka nie czyta, za to obiecanki o dostawie na wczoraj na każdym kroku, jak sprzedawca ma wysylkęna dziś, to tylko to się liczy. i Do niego potem pretensja.. Allegro naobieca pięknymi reklamami, szkoda że nie umożliwia dotrzymać tych obiecanych standardów..
Dołączam się do problemu. Paczka nadana rano Onebox DPD - obiecanki cacanki allegrowe ze dzis wysylka ( przez co ja muszę pędzić tego samego dnia do pakomatu), a puki co paczka lezy i nic. Kurier chyba ominął, bo w pobliskim punkcie prtnerskim był.. Konsultant na czacie powiedzial ze do 17 powinna wyjść... i GUCIO.
prosze o interwencję:
Allegro A003J09UQ5
Próbowałam z konsultantem ale czat się zapchał ....
Od 18 czekam na polaczenie z konsultantem na czacie... .
Przesyłka o tym nr została nadana 2 stycznia 2026 o 9:49. Zgodnie z regulaminem powinna zostać doręczona do 8 stycznia. To że nie została odebrana przez kuriera z maszyny nadawczej nie wpływa na bieg termin doręczenia.
Ale wpływa na jakość towaru który za długo poleży w zimnie, wpływa na jakość sprzedaży, bo klient nie będzie zadowolony, statystyki też liczone są od 1 dnia a nie 3ciego.. i generalnie wpływa na nerwy. Klient kupuje sugerując się czasem wysyłki - to oczywiste.
U mnie to samo dzisiaj miała być paczka powiadomienie że w transporcie z planowaną data dostawy na dziś godzina prawie 19 i cisza
@GrzybH odpowiedzialność przed kupującym bierze Sprzedawca bo to on udostępnia dostawy a przed sprzedawcą odpowiada przewoźnik bo to sprzedawca jest nadawcą 😄
Dziękuje za Wasze odpowiedzi.
W dniach 30 oraz 31.12 błędnie wyświetlaliśmy przewidywany czas dostawy, najmocniej za to przepraszamy. Zamówienia, które wpłyną negatywnie na jakość sprzedaży u sprzedawców zostaną wykluczone automatycznie. W przypadku negatywnych ocen spowodowanych wspomnianym błędem, możecie zgłosić się do nas z prośbą o ich wykluczenie.
Dodatkowo, ze względu na trudne warunki pogodowe, w niektórych regionach Polski kurierzy mają problem z odbiorem i doręczaniem przesyłek. Z tego powodu wybrane zamówienia wykluczymy z miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. Dotyczy to przesyłek, których kurierzy nie odbiorą w terminie, i których czas wysyłki to:
- 31 grudnia
- 2-5 stycznia – dla kodów pocztowych, które będą dotknięte utrudnieniami w związku z warunkami pogodowymi.
Takie przesyłki wykluczymy w ciągu kilku dni. W pozostałych przypadkach, jeśli kurierzy nie odbiorą od paczek na czas, możecie samodzielnie zgłosić zamówienie do wykluczenia przez zakładkę Zgłoś problem z podjazdem kuriera.
Ale klientow to nie intetesuje. Oni nękaja mnie telefonami i awanturami. W efekcie, bede musiał wyslac jeszcze raz towar, ponieważ towar źle znosi niskie temperatury i nie spełni oczekiwań klientów, jak nie ,to dostane znowu negatywne komentarze,a Wy ,czyli Allegro,weźmiecie tradycyjnie stronę klienta . Kwadratura koła. Orlen,DHL jakoś dały radę, tylko Wy ponownie przekombinowaliście.
Mam jeszcze jedno pytanie. Kto poniesie koszty zwrotów,za towar,który już się nie nadaje do użytku, a klienci chcą zwrot pieniędzy za wszystko, czyli za przesyłkę i za towar,który zakupili,a który nie spełnia już ich wymogów,bo nie jest taki jak kupowali,a to wszystko z winy opóźnienia ze strony przewoźnika.?
do kogo kierujesz przeprosiny?
@matt_rose napiszcie to na głównej stronie allegro, kupujący którzy wybierają wasz syf wysyłkowy nie czytają tego forum - bo by wybrali inposta
allegro delivery to jeden wielki syf - dhl 2 stycznia nie odebrał przesyłek przygotowanych 31 grudnia, z kolei 2 stycznie wasz deliverowy syf uniemożliwił nam zgłoszenie nowych odbiorów na dzień bieżący, oferując łaskawie poniedziałek
inposta nadaliśmy normalnie
jak mamy zgłosic problem z odbiorem przesyłek jak np: nie może zgłosić u was ich odbioru?
jeden wielki syf
Przesylki opóźniają się z winy kuriera dpd...allegro one box co zrobic?sprzedający wysłał towar
Allegro Delivery i Allegro One mają gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.
Opóźnienie przesyłki to niedoręczenie przesyłki w gwarantowanych w regulaminie lub umowie terminie (tu wynosi on 3 dni robocze). Natomiast termin widoczny w ofercie termin to tylko i wyłącznie przewidywania Allegro (jest tam stosowana informacja).
Poza tym polecam sprawdzić w słowniku czym się różni przewidywany od gwarantowany, bo niestety nie jest to to samo.