Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
jestem zmuszony wyrazić moją dużą dezaprobatę w stosunku do tego w jaki sposób zorganizowana jest wysyłka za pomocą Allegro One. W odróżnieniu od tradycyjnych firm kurierskich takich jak InPost, DPD, DHL czy UPS, które zazwyczaj zjawiają się u mnie z paczkami w godzinach 9:00-14:00, kurier Allegro One już po raz kolejny zjawia się nawet grubo po 20. Ostatnio dostałem od niego telefon ok. 21:20, gdy już przygotowywałem się do spania. Nadmienię, że przesyłka została wydana do doręczenie tego samego dnia ok. 6 rano. Gdyby dostawę realizował np. InPost, z dużą dozą prawdopodobieństwa, próba dostawy zostałaby wykonana tego samego dnia, ale o godzinie 12. Taki sposób organizacji pracy kuriera oraz niepokojenie mnie wieczorami, są dla mnie całkowicie nieakceptowalne.
Ze względu na to, że niemal wyłączną metodą zamawiania paczek są dla mnie przesyłki kurierskie, a nie różnego rodzaju paczkomaty, w wątpliwość poddaję dalszy sens korzystania z konta SMART, skoro Allegro bardzo mocno naciska sprzedawców na Allegro One, wskutek czego gdy wybiorę dostawę tradycyjną firmą kurierską i tak będę musiał za nią zapłacić osobiście.
Zastanawiam się, czy ktoś depozycyjny zdaje sobie sprawę, że taka uberyzacja usług kurierskich, dla wielu konsumentów mogą po prostu być nieakceptowalnym obniżaniem ich poziomu i przyczynkiem do zastanowienia, czy faktycznie jest takie sensowne z Allegro w ogóle korzystać.
Czy jest jakakolwiek szansa, że kurierzy Allegro One przestaną doręczać wieczorami oraz po nocy - chyba, że może ktoś wyraźnie taką potrzebę zgłosi?
@iron77 zamawiaj przesyłki do puntu lub do automatu , odbierzesz kiedy będziesz miał na to ochotę .....baaaa... nawet będziesz miał możliwość wybrać przewoźnika .
Gdyby to było dla mnie wygodne, to tak bym zrobił, ale zdecydowanie wolę, kiedy przesyłki są doręczane do mnie przez kuriera do drzwi. Dopóki Allegro One nie zaczęło doręczać po nocach, to funkcjonowało to bez zarzutu.