anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Allegro One - tragedia

jendrula27
#1 Nowicjusz#

Kurier tragedia. Za pierwszym razem zostawił paczkę "na ochronie". Ja nie mieszkam "na ochronie" i niw wyrażałem zgody na takie załatwienie sprawy. Pozbawiono mnie tym sposobem prawa do odmowy przyjęcia przesyłki. Drugim razem zamówiłem produkt głównie ze względu na czas dostawy. Czekałem cały dzień na dostawę. Nikt do mnie nie zadzwonił, po czym dowiedziałem się, że kurier.. był. Nie wiem gdzie on był. Dostałem tylko informację na Allegro, że awizo jakieś jest i kurier nie doręczył bo nie miał jak. To są po prostu jaja. Omijać szerokim łukiem!!!

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

@jendrula27 Twoim obowiązkiem jest umożliwienie kurierowi dotarcia pod drzwi , skoro ochroniarz go zhaltował to pozostawił przesyłkę najbliżej , gdzie mógł .Kurier nie ma obowiązku dzwonić do odbiorcy , BAA ! otrzymujesz sms-a z numerem do kuriera , to na Tobie zgodnie z jego treścią  ciąży obowiązek ustalenia dogodnej formy dostarczenia .

oznacz moderatorów

jendrula27
#1 Nowicjusz#

A gdzie to jest napisane co jest moim obowiązkiem w takim przypadku? Może moim obowiązkiem jest również wyczekiwanie przez cały dzień na kuriera, co? Łącznie z braniem urlopu? W pierwszym przypadku nie było mnie w domu bo to nie jest akurat moim obowiązkiem. Nikt kuriera nie "zhaltował" - nie wiem co ty tam sobie w głowie za historie wymyślasz, czytaj ze zrozumieniem jak już odpowiadasz. Kurier zostawił "na ochronie" przesyłkę bez mojej zgody i zaznaczył w systemie jako "odebraną". Dla ciebie to w porządku?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@jendrula27 w regulaminie przewoźnika oraz Prawie Pocztowym .

oznacz moderatorów

jendrula27
#1 Nowicjusz#

W regulaminie przewoźnika jest, że kurier przy braku kontaktu z odbiorcą ( i klientem jednocześnie) zostawia przesyłkę gdziekolwiek, najbliżej drzwi i zaznacza w systemie jako odebraną?:D To następnym razem może zostawi u kierowcy autobusu co przejeżdża obok.. A co jak ktoś mi wyślę coś bez mojej zgody i kurier bez mojej zgody zostawi gdziekolwiek i klepnie, że odebrana? Za drugim razem byłem cały dzień w domu i kurier nie raczył nawet zadzwonić domofonem (rozumiem, że to tez nie jest obowiązkiem kuriera? - w sumie to niewiele jest ale kasę wziąć to już OK) i klepnął, ze brak możliwości kontaktu z adresatem. Pytałem tego sławnego już ochroniarza. Nikogo z kurierów nie było..

oznacz moderatorów