anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurierzy Allegro One nie odbierają i nie dostarczają na czas przesyłek

arachna
#1 Nowicjusz#

Po raz kolejny przesyłka, która miała być dostarczona do mnie 7 marca nie została nawet odebrana przez kuriera. Bardzo mi zależy na czasie. To moje kolejne NEGATYWNE doświadczenie z kurierami Allegro One. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@arachna to po co ich wybierasz, są inni przewoźnicy 😄

ps. zapomniałem że to allegro wybiera teraz kuriera a że wybór zawsze pada na ich kuriera to cierpią kupujący 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@kostas11 Ciekawi mnie, w jakim czasie po dołączeniu DHL do Not Delivery zaczną automatycznie przydzielać punkty odbioru i automaty w okolicy kupującego.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@fox_paws mi osobiście to nie przeszkadza ( na razie ) jako sprzedawcy, od czasu uruchomienia UPS czy DPD także z Orlenem ( raz odebrał dzień później ) nie maiłem żadnego problemu ani dyskusji z kupującym, fakt czasem dochodziły dzień później, tyle że u mnie nie dział One Kurier ( całe szczęście ) jak dojdzie DHL pewnie też nie będzie problemów 😄

Ale jak dojdzie One Kurier i te cuda co się dzieją w innych miastach i zaczną się dyskusje to pożegnam się ze Smarem i zostawię samego InPosta 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@kostas11 Orlen też jest niezły. W przeciwieństwie do InPostu, nawet przesyłki bez Smarka dostarcza  w soboty. Oczywiście mowa o wysyłce poza Not Delivery.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@fox_paws orlen jest tak niezły, że za ten syf promowany przez allegro mamy komentarz negatywny - oczywiście serwis stwierdził, że go nie usunie

bo to nasza wina, że towar przeleżał na sortowni w mieście nabywcy kilka dni

i my okłamaliśmy kupującego podając mu fałszywy przewidziany czas dostawy

a przy innych łanach

@lagobonito ma rację: Problemem jest to że operatorzy dostawy One olewają odbiór paczek od sprzedawców. To główna przyczyna opóźnień dostaw. 

u nas prawie każda wysyłka tym syfem mimo, zapewnień allegro, że będzie odebrana natychmiast jest odbierana dzień później

oznacz moderatorów

lagobonito
#9 Pomysłodawca#

Problemem jest to że operatorzy dostawy One olewają odbiór paczek od sprzedawców. To główna przyczyna opóźnień dostaw. 

oznacz moderatorów