Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie udało mi się wyjąć przesyłki ze Skrytki. Była za wysoko i za bardzo w głębi. Kurier powinien pomyśleć żeby nie wpychać jej tak głęboko. Zamknęłam skrytkę. Powtórnie nie udało się jej otworzyć przesyłka jest w skrytce nie odebrana
@Jowanka4 Proponuję skontaktować się z infolinią przewoźnika bo teraz ta skrytka widnieje jako pusta - ktoś przyjdzie nadać paczkę i ta skrytka może się otworzyć 🙂
@Jowanka4 bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji!
Będąc przy automacie, abyśmy ponownie otworzyli skrytkę, zadzwoń proszę na infolinię
tel. 616 306 886, niestety zdalnie nie będziemy w stanie fizycznie pomóc w odbiorze przesyłki.
Aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości po zakupie możesz wybrać niższą skrytkę, w zakładce Moje zakupy przy wybranym zakupie kliknij [szczegóły zakupu]. Przejdź do sekcji Wybieram wygodniej i kliknij Zmień. Określ, z których skrytek chcesz odebrać przesyłkę. Kliknij [wolę niżej] aby odebrać przesyłkę ze skrytki w dolnej części automatu paczkowego.
Ja mam ustawioną opcję odbiór z niższych skrytek. Jednak niedawno 3 paczki z 8 miałam w najwyższych skrytkach. Z czego 2 paczki były wrzucone głęboko. Gdyby nie pomoc przypadkowego przechodnia nie byłabym w stanie odebrać tych 2 paczek:(
To mim zdaniem jest problem wynikający z działania kurierów. Rozumiem, że może nie być wolnych niższych skrytek, ale wrzucanie głęboko paczek do najwyższych skrytek to już chamstwo kuriera.