Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam perfumy, były z folią uszkodzoną na zgrzewie. więc dokonałam zwrotu Sprzedający odliczył od kwoty zwrotu 30% twierdząc, że niby ja część zużyłam, co mijało się z prawdą. Allegro stanęło po stronie sprzedającego. Czuję się okradziona. Nie chodzi o pieniądze, tylko sam fakt. Gdybym kupowała perfumy dla siebie może nie miałoby ti znaczenia, ale kupowałam na prezent i nie ładnie dać, jak widać, że było coś kombinowane przy opakowaniu.
@dariasmyk1 poinformowałeś o tym fakcie sprzedawcę od razu po odebraniu paczki i wysłałaś zdjęcia przedstawiające naruszona folie?
@dariasmyk1 Było złożyć reklamację. Teraz już nic z tym nie zrobisz.
Miał prawo. Zwrot dotyczy produktu pełnosprawnego, czyli formalnie to ty uszkodziłaś tą folię (takie jest prawo, za stan zwracanego produktu odpowiada kupujący).
Trzeba było zgłosić reklamację, a nie zwrot.
Rozumiem, nie przyszło mi do głowy żeby robić raban. Normalnie nie miało by to dla mnie znaczenia, tylko dziwię się postawie allegro, że nie wnikało tylko przyznało rację sprzedającemu. Może ważny jest ten co zostawia prowizję od sprzedaży, a kupującego mają gdzieś. Nie ukrywam, że jestem zniesmaczona. Rekalmacja do Allegro to fikcja.
@dariasmyk1 Ty jesteś z tych co myślą, że kupują na Allegro i reklamacje należy składać do Allegro🤔
Poprosiłam o pomoc w dyskusji, ale zawiodłam się, pisali bzdury. Nie zaproponowali żadnego rozwiązania, Sprzedający postawił mnie przed faktem, a allegro powiedziało, że niema na sprzedającego żadnego wpływu i to jest poniżej 100 zł więc nie ma znaczenia. Zapytałam się, że do 100 zł można mnie oszukiwać, powyżej to nie, to mnie zignorowali.
@dariasmyk1 nie znasz przepisów a taka nieznajomość zwykle szkodzi.
Przepisów które dają tobie jako konsumentowi bardzo dużą ochronę tylko właśnie trzeba je znać.
Sprzedający postawił Cię przed faktem bo miał do tego pełne prawo - tak samo jak Ty miałaś pełne prawo do skorzystania z reklamacji ale tego nie zrobiłaś.
Allegro nie ma prawa do podważania decyzji sprzedającego.