Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Zakupiony towar został wysłany przez sprzedawcę tego samego dnia tj. 30.05.
Status przesyłki zatrzymał się 30.05 na etapie "Kurier przekazał przesyłkę do magazynu". Po czym o przesyłce słuch zaginął, do dziś (01.06) nie ma zmiany statusu, nie mam przesyłki. Nie wiem kiedy paczka będzie dostarczona.
To jest kolejne już opóźnienie w przypadku wyboru Allegro One Box.
Jak można sprawdzić gdzie znajduje się moja przesyłka?
Numer ALE00009ADBBEF8
Allegro_One
Proszę o pomoc.
@pelvicachromis weryfikujemy losy przesyłki. Prosimy o chwilę cierpliwości.
Czy są już jakieś wieści dot. mojej przesyłki? Status niezmiennie od 30.05 - "Kurier przekazał przesyłkę do magazynu".
Dziękuję
Przesyłka dotarła - można zamknąć wątek 🙂
teraz Wszyscy razem.... ,,HURA...HURA...HURA...,,
@mdrogeria jedno skojarzenie od kilku dni odnośnie Allegro One chodzi mi po głowie - jak chcę obciąć włosy, to nie idę do krawcowej, tylko do fryzjera. Allegro uparcie chce udowodnić, że wykończy konkurencję - jakie tego skutki - wszyscy widzimy - OPŁAKANE 😭😭😭
Do wysyłki towarów służą firmy z wieloletnim doświadczeniem. Jak chcesz korzystać z "One" - to już Twoja sprawa i serwisu Allegro. W przyszłości podejmuj bardziej rozsądne decyzje odnośnie sposobu wysyłki.
Tak solidnego przewoźnika jak INPOST nie znajdziecie drugiego, przez 6 lat zginęły może 2 paczki i dostałm odszkodowanie (codziennie wychodzi ok. 100 przesyłek inpostem). Pozostałe firmy to wodorosty.
Przeważnie wybierałam InPost, w tym zakupie akurat wzięłam usługę Allegro One, który oferował najszybszą dostawę następnego dnia przy zakupie do godziny 13.00. Natomiast Twój wpis @maxr01 @nie wnosi nic nowego i przede wszystkim przydatnego do mojej sprawy.
Ech zależy jak na to patrzeć. Moim zdaniem wnosi. Niestety ale taka prawda. Allegro one ma porównywalne opinie do samego allegro sprawdzane na niezależnych stronach. To jak z odżywką - sprawdza się skład, a nie napis na pudełku ( na pudełku mogą sobie pisać że magicznie złączy rozdwojone końcówki, a kłaki urosną 10 cm w miesiąc...). Ty sprawdziłaś napis na pudełku. Sporo sprzedawców to wywaliło ze swoich dostaw, część trzyma, bo musi żeby limit do smarta mieć, a tylko sporadycznie jeszcze ktoś tę usługę wybiera. Paczki dochodzące w niej po 10 dniach to nic niezwykłego. Kurier nie przyjeżdzający po odbiór paczek przez 3 dni gdy dostawa była jeszcze tego samego dnia również. Jeszcze wczoraj jakiś sfrustrowany sprzedawca o to się tu wykłócał.
Nie wnosi bo ja to wszystko już wiem, powód wyboru One Box był podany jak wyżej - człowiek uczy się na błędach, natomiast te komentarze nie pomogą mi w dostarczeniu przesyłki, na którą czekam parę dni.
Przesyłka Next Day ma terminem doręczenia D+3, więc póki co nie jest opóźniona.
Czyli, jak nadawca nadał przesyłkę 30-05-2023, to termin doręczenia to 02-06-2023, pod warunkiem, że została ona nadana do godz. 12:00. W przypadku kiedy nadanie nastąpiło po godzinie 12:00, termin dostawy to 05-06-2023.
W opisie oferty było: dostawa następnego dnia roboczego pod warunkiem zakupu do godziny 13:00. W przypadku wyboru InPostu zawsze przesyłka była zgodnie z opisem - następnego dnia. Pierwsze słyszę o terminie D+3, dobrze wiedzieć na przyszłość.
@pelvicachromis żeby było śmieszniej Inpost deklaruje D+2
Dziękuję za informacje, na pewno przydadzą się na przyszłość 🙂