anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zamówieniem

Client:110145813
#1 Nowicjusz#

Dziś napisał mi sprzedawca że produkt został odebrany przez kuriera dhl a u nich i u mnie pokazuje że przesyłka oczekuje na nadanie.

Nawet w aplikacji dhl nic nie mam o tej przesyłce bo podobno jest ona obsługiwana przez allegro.  

Co zrobić aby nie było tak że jutro będzie do odbioru a mi nic nie przyjdzie i będzie się pokazywać dalej że oczekuje na nadanie?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:110145813, podaj proszę numer przesyłki albo zamówienia.
Sprawdzimy to 😉

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Numer przesyłki DHL-29130565191

Numer allegro- AD00FRHBO4

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Dziękuje @Client:110145813, zgłosiłem problem z Twoją przesyłką i czekam na więcej informacji 😉

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@matt_rose  rzeczywiście zauważylismy dziś podobny problem, Wczoraj DHL odebrał paczki. Dzis rano narzędzie nadawcze allegro pokazywało juz status " w drodze" natomiast w zamówieniach nadal był status "przygotowana przez nadawce"

Sprawdzaełm przed chwilą statusy wczorajszych przesyłek ( w zamówieniach) są albo w doręczeniu albo doręczone. Czyli niby z przesyłkami OK jednak śledzić ich nie można i do tego kupujacy widzi status jakby przesyłka w ogóle nie była nadana.

Ciekaw jestem tylko co sie wydarzy jeśli kiedyś bedzie trzeba przesyłke zareklamowac bo np kurier ją odbierze i zaginie ale w zamówieniu allegro nadal bedzie miała status "przygotowana przez nadawce"

I tak gwoli wyjasnienia. Kurier skanował przy nas wszystkie paczki kiedy je odbierał a mimo wszystko statusy były bledne

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Dziękuje za informacje @_Likos_, weryfikuję sprawę trackingu i gdy tylko będziemy wiedzieli więcej, wrócimy do Ciebie z informacjami.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Dziękuję bardzo za pomoc.  Czyli jutro dhl dostarczy mi do punktu odbioru paczkę?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Client:110145813 Przesyłki DHL z Allegro Delivery nie są widoczne w aplikacji Mój DHL – są widoczne w aplikacji Allegro. W kwestii terminu dostarczenia, czekam na odpowiedź 😉

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

U mnie pisze że jutro zostanie dostarczone

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Client:110145813 Status paczki powinien teraz poprawnie wyświetlać informacje 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Czyli jutro zostanie dostarczone?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

A nie ma opcji śledzenia w aplikacji dhl?

oznacz moderatorów