anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze zwrotem

Client:42889173
#1 Nowicjusz#

Dobry wieczór, zamówiłam produkty, które wg szacowanego czasu dostarczenia - miały dziś dotrzeć do punktu odbioru - Żabki. Dziś dostałam wiadomość, że moja przesyłka jest opóźniona i że szacowany czas odbioru to poniedziałek. Wobec tego, że jestem na wakacjach, a w poniedziałek będę już gdzie indziej - zrobiłam zwrot bez podania przyczyny. Jednak, nie mogę wybrać opcji zwrotu - i utworzyć kodu do zwrotu, ponieważ nie odbiorę tych produktów. Czy Allegro samo je zwróci? W opcjach był możliwy zwrot przed dostarczeniem zakupów.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:42889173 paczka nieodebrana zwykle sama wraca ale czasem jest to równoznaczne z naliczeniem oplaty za powrót a tą ci sprzedawca odejmie od kwoty zwrotu. Z opcji zwrotu wybierasz  że zwrócisz sama wtedy nie generuje się etykieta. Czasem zwrotu nie da się wykonać bo towar ma wyłączenie ustawowe ze zwrotów.

oznacz moderatorów

the-foe
#12 Orędownik#

przy pewnych układach odjęcie się nie będzie opłacać, bo zwrot części kasy powoduje utratę zwrotu prowizji. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:42889173 w przypadku przesyłki nr AD00U3NR16 żadna dodatkowa opłata za zwrot do nadawcy w przypadku nieodebrania paczki nie zostanie naliczona. 
Więc tak, sami zwrócimy przesyłkę do nadawcy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów