Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Odebrałem w paczkomacie przesyłkę ale okazało się,że są dwie paczki.Numer odbiorcy był na obu taki sam ale końcowe trzy cyfry telefonu inne.Właściwa paczka była z końcówką mojego numeru,druga już nie.Zawsze,gdy były adresowane do mnie dwie lub więcej przesyłek do tego samego paczkomatu,dotrzymywałem wiadomość,że w skrzynce są więcej niż jedną paczka.Teraz takiej wiadomości nie dostałem,chociaż znajdowały się dwie paczki.Zawartość nie mojej paczki posiada paragon.
@37486262 czy ta sytuacja dotyczy odbioru przesyłek w paczkomacie Inpost czy Allegro One Box?
InPost.Obie przesyłki poprzez Allegro Smart.
Dzień dobry,
aby móc zwrócić paczkę, która dodatkowo znajdowała się w Pana skrytce możemy zaproponować dwa rozwiązania: umieszczenie zdalne wraz z konsultantem paczki w maszynie Paczkomat, bądź podjazd kuriera celem odebrania przesyłki. W celu ustalenia szczegółów prosimy o kontakt z biurem obsługi Klienta In Post pod numerem telefonu +48 722 444 000.