Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wysłałem maila na adres allegro.kontakt w sprawie przekierowania przesyłki do innego automatu Allegro One Box. Otrzymałem numer zgłoszenia: 53785347. Numer mam nadzieję ułatwi Moderatorom zapoznać się z tematem - umieszczone w zgłoszeniu są również adres i nazwa Allagro One Box'a do którego chciałbym przekierować przesyłkę.
Jednocześnie wysłałem również prośbę do sprzedającego o modyfikację adresu, ale odpisał że nie ma możliwości dokonania takiej zmiany. Zasugerował kontakt z przewoźnikiem, a sama paczka zostanie wysłana dzisiaj (4.09).
Czy mogę w jakiś sposób samodzielnie dokonać zmiany adresu One Box'a? Moż ejest jakaś dedykowana aplikacja, w której mógłbym zarządzać przesyłkami? Proszę o pomoc w tym zakresie.
Dziękuję, pozdrawiam, Maciek
@m-jaro- przykro mi, ale nie mamy możliwości przekierowania przesyłki, nie można też samodzielnie dokonać takiej zmiany.
Sprzedający powinien mieć jeszcze możliwość zmiany punktu odbioru jeśli przesyłka nie została nadana. Zrobi to w Wysyłam z Allegro, powinien wybrać "nadaj przesyłkę" przy tym zamówieniu > "zmień punkt odbioru", powstanie nowa etykieta nadawcza.
Nie chce odpowiadać za sprzedającego, ponieważ może korzystać z zewnętrznego narzędzia do nadawania przesyłek, które rzeczywiście uniemożliwia zmianę, ale jego działanie jest tutaj jedynym rozwiązaniem 😞
Jak się okazało jest to sprzedawca z Czech. Napisał mi, tak jak wspomniałem wcześniej, że nie jest w stanie zmienić adresu wysyłki.
Zasugerowałem się wpisem (https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-one-dla-kupuj%C4%85cych/przekierowanie-przesy%C5%82ki-alle... i stąd moja prośba.
Musze przyznać, że brak przekierowania przesyłki w zakresie Allegro One Box, jeszcze w dobie tak rozwiniętej informatyzacji, jest delikatnie mówiąc niezręcznym kłopotem.
@m-jaro- przesyłki możemy przekierować tylko jeżeli automat docelowy jest przepełniony lub ma awarię i to również nie gdziekolwiek tylko do najbliższego automatu.
Wpis na jaki się powołujesz jest sprzed ponad dwóch lat i nawet tam piszemy, że przekierowanie nie jest niestety możliwe.
tak, nie było możliwe ze względu na zaistnienie dwóch różnych automatów Allegro One Box i Allegro One Punkt. W moim przypadku jest to ten sam rodzaj paczkomatu.
Trudno, jak się nie da to się nie da.
Proszę jeszcze o informację, czy przy wyjmowaniu przesyłki z OneBoxa mogę napotkać na jakieś niespodzianki? Można zdalnie otworzyć skrytkę, czy przez podanie kodu, który jak sądzę otrzymam po nadaniu przesyłki?
@m-jaro- nie powinieneś napotkać żadnych niespodzianek.
Skrytkę możesz otworzyć na trzy sposoby: zdalnie przez aplikację, wpisując kod lub skanując QR kod. Wszystkie opcje będą dostępne, gdy przesyłka będzie już w automacie.
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Maciek
@m-jaro- nie ma sprawy! Również pozdrawiam i miłego dnia 🌞