Te paczkomaty Allegro to totalne nieporozumienie. Poprzednio przekierowało mi paczkę do dalszego paczkomatu, a kolejną paczkę powinienem otrzymać dzisiaj, tymczasem mam jedynie informację, że wydana do doręczenia - pewnie będę musiał czekać do poniedziałku - skorzystałem ostatni raz.
@furrer Czasem zdarzają się takie sytuacje losowe. Takie przypadki dzieją się jak np. automaty są przepełnione lub mają awarię.
Kurierzy dostarczają paczki nawet do późnych godzin wieczornych.
Dziękuję za info. Jasne rozumiem ale dzisiaj powinienem mieć paczkę w paczkomacie, a tymczasem nadal wydana do doręczenia i nic, czy jest możliwość, że dotrze jutro, czy będę musiał czekać do poniedziałku?
@furrer Jest taka możliwość. Z doświadczenia mogę napisać, że jedna z moich paczek została umieszczona w automacie o godzinie 23:35. 🙂 Więc kurierzy naprawdę pracują do późnych godzin wieczornych.
Dziękuję za wiadomość i pozdrawiam.
W usłudze Allegro Paczkomaty, Inpost ma właściwie nieskończony termin na doręczenie przesyłki do Paczkomatu. W tej usłudze w przeciwieństwie do usługi Inpost Paczkomat, nie ma gwarantowanego terminu doręczenia.
A i Allegro OneBox i Allegro Paczkomat to dwie różne usługi, dwa różne automaty paczkowe oraz dwie różne firmy kurierskie.
Allegro Paczkomaty to usługa świadczona przez Inpost przy pomocy urządzeń Paczkomat we współpracy z Allegro.