anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka została zwrócona do nadawcy przez Allegro

Joanna_JUT
#2 Obserwator

Dzień dobry,
Dzisiaj spodziewałam się przesyłki z koszem na bieliznę.
https://allegro.pl/oferta/kosz-na-brudna-bielizne-jungle-55-l-zielony-17716682721

Zamiast paczki, dostałam powiadomienie:

Odesłaliśmy zakup do nadawcy

Nie udało się dostarczyć przesyłki.

Przewoźnik i numer przesyłki
Allegro
A002L1EA19

Joanna_JUT_0-1756119291373.png

Jaki jest powód odesłania przesyłki? Szkoda, że nie podano go w historii.

Co w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Joanna_JUT prawdopodobnie nie wlazło do skrytki i paczka wróciła 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Joanna_JUT
#2 Obserwator

Możliwe. To szkoda, że kurier do mnie nie zadzwonił. Był dwa kroki od mieszkania, a teraz paczka wróci do Czech.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Joanna_JUT InPost doręcza takie paczki na adres, a Allegrowe wracają do sprzedawcy 🙂 nie koniecznie, paczka mogła być nadana z magazynu allegro 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Joanna_JUT
#2 Obserwator

Teraz poczekam, aż paczka dojdzie do Sprzedawcy i co dalej? Czy wyśle ją jeszcze raz kurierem czy co się stanie? Zwróci mi pieniądze? Może produkty o tych gabarytach domyślnie nie powinny mieć opcji automat AllegroOne?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Joanna_JUT to już problem sprzedawcy, powinien Ci nadać na adres ale może być że zwróci kasę ( taniej ) napisz do niego i podpytaj, jak pilne to odstąp i zakup ponownie lub u innego sprzedawcy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Joanna_JUT
#2 Obserwator

Dziękuję. Już napisałam do Sprzedawcy, z pytaniem, co się stało. Na razie dostałam tylko odpowiedź automatyczną. Chyba rzeczywiście zrezygnuję z zakupu, ale zobaczę, co on napisze.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Joanna_JUT z uwagi na gabaryt przesyłki jej doręczenie do automatu paczkowego nie było możliwe. W tej sytuacji powinnaś porozumieć się ze sprzedawcą w sprawie ponownej wysyłki lub zwrotu środków. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Joanna_JUT
#2 Obserwator

Dziękuję za informację.
Może warto taką informację dodać od razu do historii przesyłki. Jeszcze lepiej, gdyby kurier skontaktował się najpierw ze mną przed odesłaniem przesyłki. Możliwe, że byłabym w pobliżu i odebrałabym od niego paczkę.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Joanna_JUT i tak poprawili bo kiedyś była "odmowa przyjęcia"

a ta jest najlepsza 😄

Zrzut ekranu 2023-08-18 192401.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Joanna_JUT
#2 Obserwator

No tak. Brak czasu to jest dzisiaj poważny problem chyba dla większości ludzi. 🙂

oznacz moderatorów

jabollus
#11 Animator

Ja też kiedyś dostałem status u jednego przewoźnika o treści "Kurier nie zdążył" 😉

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

wydziwiacie

przynajmniej są szczerzy, po co kłamać?

oznacz moderatorów