anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Dostarczona" przesyłka

KonanStarchser
#7 Wielbiciel

Miałam dzisiaj problem z jedną z dwóch paczek które miały już od wczoraj opóźnienie z dostawą - jedna dotarła do mnie ok godziny 21 a druga została oznaczona jako dostarczona ok 16 mimo, że nigdy nie widziałam ani tego drugiego dostawcy ani paczki.

Jeśli ktoś byłby w stanie upewnić się czy paczka A004RGFEJ8 jest ciągle u dostawcy/sortowni czy została dostarczona pod zły adres i muszę ją zgłosić jako zaginiętą byłabym wdzięczna bo zależało mi na otrzymaniu tego zamówienia. 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KonanStarchser

Jeżeli chodzi o opóźnienia przesyłek, to zgodnie z prawem opóźnienie to niedoręczenie przesyłki w gwarantowanym w regulaminie usługi terminie. W przypadku Allegro Delivery, gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Czyli opóźnienie następuje dopiero 4 dnia po nadaniu (i żadne komunikaty tego nie zmienią).

A jeżeli chodzi o przesyłkę o podanym nr to wg statusu została ona doręczona.

Ps. Za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od daty nadania. W twoim przypadku nie minęło pewnie jeszcze 30 dni, więc co najwyżej możemy mówić o opóźnieniu.

oznacz moderatorów