Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moja żona zamówiła w Krakvet produkty z dostawą w allegro one 6.9.2025.Do dzisiaj produkty nie dotarły. Na koncie allegro wyświetla się „problem z przesyłką” Paczka początkowo była przekierowywana do innego paczkomatu a przy próba odebrania z paczkomatu była nieudana (pojawia sie komunikat jak na zdjęciu - załącznik) Sprawa była reklamowana na allegro bezskutecznie ….Allegro podobnie jak sprzedawca nie widzi problemu, „dyskusja zakończona” pomimo ze produkt nie dotarł. Prawdopodobnie przesyłka zaginęła albo została błędnie umieszczona.
Co robić? UOKIK?
@cavilon Co robić?
Unikać Allegro Delivery 😄 złożyć oficjalnie reklamację a potem odwołanie 🙂 jak paczka ma status odebrana to sprzedawca nic nie zrobi, roszczenia trzeba kierowac do allegro 😞
Ale paczka nie została odebrana i to ja jestem ta żoną z opisu co robić ?
@orchidea000 ale co jest w statusie ? podaj numer paczki ?
Wkleiłem zdjęcie z historii „wędrówki” paczki mojej żony w pościem ale nie wiem czy jest widoczny widnieje: „brak przesyłki.”
@cavilon zdjęć nie widać bo masz za niską rangę ale jak jest brak przesyłki to sprzedawca odpowiada, powinien Ci oddać kasę lub wysłać ponownie a reklamację sam załatwić, jak nie masz wsparcia w Allegro to udaj się do rzecznika konsumenta 🙂
To jest jakaś paranoja. Zakupy na allegro, sprzedawca krakvet ( karma dla kota za 70 PLN). Produkt zapłacony niedostarczony. Dział reklamacji twierdzi ze cytat z e-maila:
Dokładnie przeanalizowałem sprawę. Sprawdziłem, że poprawnie doręczyliśmy przesyłkę do Automatu Paczkowego w dniu 09.09.2025. Zweryfikowałem próbę odbioru paczki przez klienta — otworzył on przesyłkę z poziomu aplikacji nie będąc pod Allegro One Box.
Czyli żona cudownie otworzyła paczkomat nie będąc przy paczkomacie….
I to po 15 latach w tym allegro…
Mamy nauczkę żeby używać tylko InPost…😀
Cześć, @cavilon. Przepraszam za utrudnienia i proszę, podaj numer przesyłki lub numer zamówienia.
Numer przesyłki : A002o0lgk9 z 6 września
przy próbie odbioru przesyłki pojawiały się takie komunikaty… reklamacje i kolejne próby odbioru…
Udało się coś ustalić ?
Cześć @cavilon, weryfikuję sprawę z odpowiednim działem. Jak tylko otrzymamy więcej informacji, wrócimy do Ciebie jak najszybciej.
Nie rozumiem co tu jest do sprawdzania. Towar nie został odebrany, zona podpisała oświadczenie. Ile można to wyjasniać, od 9 września???? .
Jesli czyto to jakiś manaager z allegro to mam pytanie.
1/Czy allegro opłaca sie angażowac takie zasoby ludzkie i czasowe w wyjaśnianie przesyłki wartosci 87 PLN?
2/Czy warto tracić stałych klientów w imię doraźnego zaoszczedzenia 87 pln?
3/Podobno "zaoszczędziłem" na smarcie w allegro ponad 1600 PLN.... żona podobnie
Ciekawe ile w tym czasie zarobiło allego? Policzcie to sobie.
Ludzie, czy wy w allegro to umiecie liczyć ?????
No chyba że pogubliscie sie w swoich procedurach....i każdy tylko mieli swoją procedurę i się wykazuje przed przełożonym.
Cześć, @cavilon. Przykro mi, jednak nie możemy zaproponować innego rozwiązania niż złożenie odwołania od decyzji reklamacyjnej.
Za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania (reguluje to regulamin przewoźnika). Natomiast reklamację z tytułu zaginięcia przesyłki można zgłaszać nie wcześniej niż po upływie powyższego terminu (reguluje to rozporządzenie).
Dalej. Reklamację zgłasza nadawca, chyba że przesyłka została doręczona lub nadawca zrzekł się swoich praw (reguluje to ustawa).
Aktualnie powinieneś zgłosić reklamację sprzedawcy. Dla Allegro, niestety nie jesteś stroną uprawnioną do zgłaszania roszczeń dotyczych przesyłki (jest nią sprzedawca), chyba że masz oświadczenie sprzedawcy, że ten zrzeka się swoich praw do przesyłki (wynika to z ustawy).
Ps. Chodzi o ustawę Prawo pocztowe i Rozporządzenie w sprawie reklamacji usługi pocztowej. Operator pocztowy musi się do tych aktów prawnych stosować i nie może zmienić ich zapisu w drodze regulaminu.
Ps2. Krakvet prowadził kiedyś też usługi kurierskie pod marką Sendfast. Polecam poczytać opinię o firmie.