Dzień dobry. Dziś o 10:46 kurier pracujący dla Allegro dokonał zniszczenia słupka granicznego (podjechał pod granice nieruchomości, wysiadł z pojazdu, wyjął słupek, pojechał dalej). W jaki sposób mogę zgłosić skargę na kuriera?
@jarekzamos W takiej sytuacji złóż proszę reklamację na tej stronie- https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Ten formularz służy dla nadawcy lub odbiorcy - ja nie jestem ani nadawcą, ani odbiorcą. Dodatkowo ograniczony jest katalog powodów reklamacji - uszkodzenie przesyłki, zaginiecie przesyłki, niewykonanie usługi w terminie, błędne naliczenie opłaty. Żadna z tych okoliczności nie jest powodem skargi.
@jarekzamos zniszczenie mienia pojazdem zgłasza się na policję, odszkodowanie idzie z OC !!!
JA tego kuriera znalazłem pod paczkomatem. Jego kolega przyjechał i wbił słupek, nie ma tutaj co podciągać pod zniszczenie. Natomiast w jego głowie jest jakaś dysfunkcja skoro zatrzymuje busa, wysiada, wyrywa słupek i odjeżdża i to jeszcze gdy na budynku są zamontowane kamery. Jak będzie trzeba to też zgłoszę na Policję.
@jarekzamos napisz maila do allegro, napiszą CI że przekazali do oddziału i zwrócą uwagę kurierowi albo i nie i na tym się skończy 😄
Po pierwsze zgłoś sprawę na policję i w starostwie. Pozwoli Ci to uniknąć odpowiedzialność karnej za uszkodzenie i samowolny montaż słupka.
Po drugie. To że kolega kuriera wbił słupek z powrotem nie ma znaczenia. Samodzielny montaż słupków granicznych jest przestępstwem, a geodezyjnych wykroczeniem.