anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca twierdzi, że otrzymał w zwrocie zupełnie inny towar niż ja wsadziłam.

patilandia
#3 Debiutant#

Pomocy!

Nie wiem co mam zrobić: (

Sprzedawca twierdzi, że otrzymał w zwrocie zupełnie inny towar niż ja wsadziłam. I co teraz mam zrobić?

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

az1rael
#21 Demiurg#

@patilandia złożyć reklamację u przewoźnika bo może paczki pomylił. Czym to było wysłane i co to za towar był, co doszło? różnice w gabarycie paczki? etc? zawsze można na policję zgłosić później bo może i tak być że to nie pomyłka i ktoś podmienił

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

Nie pomyliłam paczek, wysłałam Smartem, była to biżuteria, sprzedawca twierdzi, że paczka jest moja tyle, że nie zawartość jest inna. To była biżuteria artystyczna.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@patilandia są 2 możliwe opcje 

1. pomyliłeś zwracane paczki czyli pomyłkę trzeba naprawić 

2. przewoźnik pomylił paczki i tu należy złożyć reklamację .

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#
  • Nie pomyliłam paczek, nie miałam innych, opakowanie się zgadza ale sprzedawca twierdzi, że zawartość się nie zgadza.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@patilandia Paczka cała? kod i opis na paczce się zgadza? zwrot ze Smartem?

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

Podobno paczka jest cała, kod się zgadza.

Sprzedawca twierdzi, że zawartość jest inna. Sprzedawca, ma tak jak ja, same pozytywne komentarze.

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

ZwrOT był Smartem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po odstąpieniu od umowy zakupu zwrot, strona jest teraz Allegro i  sprzedający, jeżeli sprzedający uważa że jest cos innego to niech to on składa reklamację. Chociaż jak masz dowody że paczka cała i ta sama to "dziwne".

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

@LEW433 

A co w tym dziwnego?

Dwa ostatnie zwroty i dwa razy nie mój towar. W jednym przypadku Klient nie protestował, a w drugim Allegro wypłaciło odszkodowanie (nie obciążali mnie, bo na nagraniu widać, że nie ma numeru serii, który drukuje firma Maxell). Od kilku miesięcy wszystkie zwroty nagrywam.

I nie jest to pierwszy taki przypadek.

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

Bardzo dziękuję, ja już też będę nagrywać.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Ale ta paczka a w środku coś innego?

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

Tak dokładnie, opakowanie się zgadza a zawartość nie. Rozmawiałam ze sprzedawcą i on mówi, że paczka jest cała.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MikroLITY Czytam, paczka ta, cała nie uszkodzona a w środku inny towar- to nie dziwne?

oznacz moderatorów

patilandia
#3 Debiutant#

Dla mnie to jest bardzo dziwne! I pierwszy raz mam taką historię 😞

oznacz moderatorów

Puzonix
#12 Orędownik#

Pytanie czy etykietę naklejał nadawca czy kurier. Jeżeli na paczce był tylko numer zwrotu to na podstawie numeru zwrotu firma kurierska nakleja etykietę. Jeżeli zwrotów było w danym dniu więcej to być może powstała pomyłka podczas przyklejania etykiet.

Pytanie: czy sprzedawca wysłał zdjęcie paczki? Jeżeli nie to warto sprawdzić czy paczka, którą dostał sprzedawca to paczka, która została przez Ciebie wysłana.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Puzonix Zgoda o ile było więcej takich samych (identycznych)paczek!

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

nie jest dziwne. wsadizlas paczke bez naklejania etykiety, bo tak to działa w smarcie. moglas na niej nie pisać nic i wlozyc do paczkomatu. kurier wyjmuje paczke bez adresata i klei swoja etykiete. te etykiete nakleil na nie twojej paczce tylko innej. gdzies w swiecie jest twoja paczka gdzie sprzedajacy sie dziwi co to za zwrot bo nie tego co twierdzi ze go nadal.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

OK to zapytajmy o jej wygląd tej paczki, kupująca ją rozpoznała!

oznacz moderatorów