anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób można złożyć skargę na kurierów Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
rainbow-magpie
#7 Wielbiciel

Notorycznie kurier przysłany przez Allegro (nie z DPD, Inpostu czy UPS) wrzuca mi paczki przez płot lub zostawia awizo, w ogóle się nie kontaktując. I nie dlatego, że nikogo nie ma w domu! To jest absurdalna sytuacja - ja siedzę i czekam a po południu mąż wracając z pracy pyta - co to za koperty leżą pod bramą i każdy może je wyciągnąć? A ja nawet nie wiem kiedy on był! Bo nikt do furtki nie dzwonił. To samo z dużymi paczkami - jak ma oznaczenie "Ostrożnie" to nie przerzuca przez płot, tylko dostaję wieczorem z systemu informację, że nikt paczki nie odebrał i wędruje ona do punktu odbioru, chociaż cały dzień czekałam. Jak oznaczeń nie ma, to jest, bez względu na warunki pogodowe, przerzucana przez płot! Bez jakiejkolwiek informacji!

Przecież nie po to człowiek zamawia kuriera, często dokupując różne rzeczy, byle osiągnąć wymaganą kwotę, żeby później samemu to nosić, bo okazuje się, że punkt nie ma bezpośredniego parkingu. Lub znajdować na drugi dzień rozmokniętą paczkę.

Żadni inni kurierzy tak nie robią! Zawsze dzwonią do bramy albo, jeśli nikt nie otwiera, to telefonują! Staram się unikać kurierów Allegro, ale czasem nie ma wyboru albo nie widać tego w opisie aukcji.

Gdzie można złożyć oficjalną skargę?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@rainbow-magpie podaj proszę numery przesyłek, które zostały w ten sposób dostarczone? Poproszę o interwencję u kuriera z Twojego rejonu. Skargę możesz zgłosić za pomocą formularza

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rainbow-magpie
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź.

Nie ma sensu podawanie konkretnego numeru, bo nie jest to jednostkowe - Państwa kurier nie zadzwonił do moich drzwi ani na mój telefon po prostu NIGDY

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@rainbow-magpie rozumiem, jeśli prosimy o jakieś dane to zazwyczaj ma to sens.

Oczywiście szanuję decyzję:) Monika napisała gdzie możesz zgłosić skargę:)

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów