anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybór kuriera Allegro One

szczepaniak39
#7 Wielbiciel

W jaki sposób mogę wybrać konkretną firmę kurierską w ramach tej usługi? 

No widać, że DPD konkretnie odstaje - kurierzy DPD zawsze mają bardzo poważne problemy z automatami - i bardzo często przesyłki są zwracane do terminala i wydawane po kilka razy. Mój rekord to było czterodniowe wahadło.

W dodatku DPD traktuje skrytki jako lokacje dla pojedynczych przesyłek - w przeciwieństwie do DHL. Przez co automaty są błyskawicznie zapełniane i potem dostawa na dwa dni przeciąga się często na przestrzeń tygodnia. 

I tak się dzieje ZAWSZE przy dostawie obsługiwanej przez DPD, więc podejrzewam że to nie jest kwestia kuriera, a ich systemu pocztowego / kurierskiego. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@szczepaniak39

W przypadku Allegro Delivery, przewoźnikiem (firmą kurierską) zawsze jest Allegro. Natomiast DPD czy DHL eCommerce, to partnerzy logistyczni (ale dla nich to są przesyłki obce). 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@szczepaniak39 przykro mi, ale nie ma możliwości wyboru konkretnej firmy kurierskiej w ramach  Allegro One. Przesyłki w naszej usłudze są obsługiwane przez różnych przewoźników, a nasz system automatycznie przydziela konkretną firmę do realizacji danej paczki. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów