Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Odebrałam paczkę z paczkomatu. Miały być to witaminy. Chciałam je od razu zwrócić nie sprawdzając że to nie była paczka do mnie tylko do innej osoby, która zwracała paczkę z okularami. Paczka z okularami doszła więc do sprzedawcy jako zwrot witamin a naprawdę były to okulary. Moja paczka z witaminami zaginęła gdzieś w paczkomacie. Zostaje mi chyba tylko poprosić pana żeby odesłał te okulary które miały być witaminami jako zwrot a moja paczka pewnie już nie do odzyskania a była dość droga 😔
To jeszcze dokładniej, odebrałeś czy nie? otwierałeś skrytkę czy nie, kiedy odstąpiłeś od umowy zakupu- zwrot?
Odebrałam paczkę i od razu ją zwróciłam przez allegro i podanie kodu. Okazało się że zwrócony zakup to jakieś okulary a moja paczka która chciałam zwrócić zaginęła w paczkomacie
Nie otwierałam paczki tylko od razu zwróciłam bo się rozmyślilam nie wiedzieć że to nie moja paczka kuriera wina raczej
A to niestety błąd, nie należało odbierać. A jak odebrałaś należało otworzyć. A ta paczka rozumiem nie jest od tego sprzedającego?
@alka3006 Strasznie nakombinowałaś.
Nie wiesz co było w paczce skoro nie otwierałaś. Może odbiorca paczki (sprzedający) pomylił zwroty i wciska ci ciemnotę.
Teraz nie masz żadnych dowodów co odebrałaś, sprzedający może ci formalnie zarzucić że to ty pomyliłaś zwroty, albo gorzej, że chcesz go oszukać.
Takie są skutki zwrotów "w ciemno" bez sprawdzania.
A gdyby w paczce była złota kolia?
Tak. Źle że nie sprawdziłam zawartości i tym samym odesłaslalam jeszcze czyjąś paczkę 😥gorzej nie mogło już być
I nie masz żadnego dowodu co to było, co tam było i czy to paczka była dla Ciebie, nie odbieraj jak uważasz że jej nie chcesz.
Mam bo wysłał mi że dostał okulary i kontaktowałam się z tą panią od paczki od okularów ale to tylko zdjecia
A skąd wiesz dla kogo była ta paczka, okulary?
@alka3006 "kontaktowałam się z tą panią od paczki od okularów.."
Niepotrzebnie zawracasz głowę obcym ludziom. Te problemy niech sprzedawca sobie wyjaśnia, prostuje. Skoro wysłął okulary to teraz odebrał okulary.
@br. "Skoro wysłął okulary to teraz odebrał okulary."
Sorry ale o czym Ty tu piszesz? Kupująca - jak sama napisała - omyłkowo odebrała nie swoją przesyłkę, nie sprawdziła zawartości i odesłała.
Winnym całej sytuacji jest głównie przewoźnik który nieprawidłowo umieścił paczki w skrytkach, następnie autorka tematu która nawet nie sprawdziła co odebrała - sprzedający nie jest tu akurat niczemu winien.
Należy przede wszystkim złożyć reklamację do przewoźnika ale bardzo trudno będzie to wszystko odkręcić.
@komis-bell Nie bardzo rozumiem jak można odebrać nie swoją paczkę z paczkomatu czy innego onematu. Przecież nie masz wielu paczek do dyspozycji lecz bierzesz to co ci otworzą.
Analogicznie sprzedający mógł dostać całkiem jeszcze inną paczkę ze zwrotem skoro twierdzisz że wszystkie paczki tak są pozamieniane.
@br. Akurat w przypadku ONE to nic nadzwyczajnego (chociaż może się zdarzyć każdemu przewoźnikowi bo sam osobiście 3 lata temu odebrałem cudzą paczkę ze swojej skrytki INPOST).
Kurier (najpewniej) błędnie umieścił przesyłki w skrytkach i autorka tematu swoim kodem odbioru ze swojej skrytki odebrała nie swoją przesyłkę a następnie bez sprawdzania odesłała ją swoim kodem odbioru do sprzedającego.
Jej przesyłkę którą miała zamiar faktycznie odesłać odebrał ktoś inny lub wciągnęła ją czarna dziura zwana Allegro ONE.
@komis-bell @alka3006 OK, ale w takiej sytuacji procedura jest jasna i prosta: kupująca zgłasza problem z zakupem, domaga się wypłaty za zwrot. A sprzedający niech wspólnie z Allegro wyjaśniają czyja to wina czy przewożnika (kuriera) a może sprzedającego lub kupującego. W winę kupującej nie wierzę skoro nie rozpakowała paczki, odesłała prawidłowo z kodem, więc ma pełne prawo żądać zwrotu pieniędzy.
@br. "odesłała prawidłowo z kodem, więc ma pełne prawo żądać zwrotu pieniędzy."
Tak w tym sensie, że użyła kodu zwrotu - postąpiła prawidłowo ale nie zmienia to faktu, że odesłała sprzedającemu nie to co powinna była odesłać.
Na chwilę obecną sprzedający nie ma obowiązku zwracania czegokolwiek.
@komis-bell "odesłała sprzedającemu nie to co powinna była odesłać."
A co innego mogłaby mu odesłać, miała inną paczkę do odesłania?
Wszystkie dowody na to ma sprzedający, ma paczkę, na paczce jest kod zwrotu, powinny być stare etykiety. Ale skoro zarzucił klientce że odesłąła mu nie to co powinna wskazuje na to że dowody są nie po jego myśli. A jeśli jest wina klientki niech wskaże dowody.
Przecież wskazał 🙉
A skąd pani wiedziała kto kupił te okulary?
Nie, poproś o jakiś dowód na to że to były okulary, zdjęcie lub film z otwierania paczki i koniecznie TWOJEJ PACZKI.
Jest normalnym że sprzedający nie cierpią zwrotów, jeśli on zobaczy że to jego paczka bez otwierania może ci różne bajki wciskać. Nie wierz, nie powtarzaj jego kłamstw, domagaj się dowodów, a skoro wysłał okulary to ma zwrócone okulary.