anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zagubiona lub skradziona przesyłka

ropson997
#7 Wielbiciel#

Witam, 29.03 br. zaginęły mi paczki (jestem odbiorcą). Mało tego paczki powinny być włożone do jednej skrzynki i jak próbowałem odebrać kodem to wyświetlił się tylko monit w aplikacji, że paczka odebrana, a paczkomat się nie otworzył. Zadzwoniłem na infolinię i Pani otworzyła mi skrzynkę zdalnie i co się okazało, paczkomat był pusty. Paczek szukal szukał InPost i nie znalazł. Złożyłem reklamację i otrzymałem odpowiedź: "Nie odnotowaliśmy nieprawidłowości w odbiorze, skrzynka otworzyła się poprawnie. Nie doszło do zgubienia, zatem nie uwzględniamy Twojego zgłoszenia". Fakt otworzyła się poprawnie po tele-konsultacji, ale w skrzynce nic nie było !!!. Złożyłem odwołanie. Zobaczymy co dalej. Podaję nr paczek: 682100419585796121803282, 650514319585796118962387. Czy można coś jeszcze z tym zrobić ??. Czy allegro ma dostęp do monitoringu InPosta ??

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

InPost
Ekspert InPost

Witam,

jeśli zostało złożone odwołanie do wyniku reklamacji, proszę o cierpliwość ponieważ wkrótce powinien Pan otrzymać informację zwrotną. W kwestii monitoringu z maszyny Paczkomat, może być on udostępniony tylko na wniosek Organów Ścigania. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania w kwestii reklamacji bądź odwołania do niej, proszę o podjęcie bezpośredniego kontaktu z Biurem Obsługi Klienta In Post. 

oznacz moderatorów

ropson997
#7 Wielbiciel#

Tak składałem reklamację i później odwołanie. Dla Was standardowo wszystko przebiegło OK. A paczek jak nie ma tak nie ma. Rozpłynęły się w powietrzu. Pozostaje zgłoszenie do Organów Ścigania, ale za startę około 110 zł, nie ma sensu. I tak już straciłem za dużo czasu na tę sprawę. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Allegro Ci w tym nie pomoże. Może project jeśli to nie wielka kwota i będziesz dużo krzyczał.  Podstawowe pytanie czy reklamacje złożyłeś na infolinii tej osobie, która otwierała Ci skrytkę? Taka reklamacja ma u nich szansę przejść. Natomiast takie składane droga pisemną są przynajmniej u mnie z góry skazane na nie powodzenie. Praktycznie z automatu jakąś zbywczą formułką je odrzucają.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

ropson997
#7 Wielbiciel#

Najpierw składałem przez telefon, później pisemnie. Tak jak Pani napisała standardowa formułka i reklamacja i odwołanie odrzucone. U mnie też to nie peirwszy raz. Po prawie 25 latach korzystania z InPostu mam już dość i przechodzę na Allegro One. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Oj było tu takie powiedzenie" inpost to 99% przesyłek i 1% problemów z przesyłkami, one to 99% problemów i 1 % wysyłek". Także radzę ostrożność. Oczywiście od tego czasu zwiększyła się ilość przesyłek one. Czasem słychać, że w niektórych miejscowościach działa już dobrze. Ale nadal codziennie jest przynajmniej kilka postów z problemami z nimi, inpost ma jakiś od czasu do czasu...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ropson997 a zadzwoniłeś od razu jak się zablokowały ? czy po jakimś czasie ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ropson997
#7 Wielbiciel#

Tak dzwoniłem od razu. Mówiłem, że w skrzynce nic nie ma. Pani powiedziała, że będą szukać paczek, ale nie znaleźli. Złożyłem reklamacje pisemną do InPost, póniej odwołanie, które również zostało rozpatrzone negatywnie. Jestem rozczarowany. Używam InPosta od zawsze  (czasami kilka razy dziennie) i to moje drugie rozczarowanie. Przeszedłem już na Allegro One.

oznacz moderatorów