anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamiast anulować zrobiłem zwrot

GryNaCzasie
#7 Wielbiciel#

Witam, zamiast anulować zamówienie kliknąłem zwrot dodam że zrobiłem to zanim sprzedawca nadał paczkę. Aktualnie paczka została nadana. Co zrobić w tej sytuacji jak otrzymać zwrot środków? Czy bede musiał czekać i odesłać ją z powrotem ? Jeżeli tak czy otrzymam zwrot ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak to był zakup od prywatnego sprzedawcy to nawet jak otrzymasz przesyłkę on nie ma obowiązku przyjmować zwrotu i oddawać środków ,chyba że była to firma a towar podlegał pod zwroty.

oznacz moderatorów

GryNaCzasie
#7 Wielbiciel#

Był to zakup od firmy, i towar podlegał pod zwrot. Dodam też że mam w informacjach o zakupie napisane żeby zwrócić paczkę do 28 czerwca

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@GryNaCzasie w przeciwieństwie do anulowania zgłoszenie zwrotu nie obliguje sprzedawcy do przerwania procesu realizacji zlecenia , odbierz paczkę i nadaj zwrot , możesz odmówić podjęcia przesyłki , ale sprzedawca może być obciążony kosztem powrotu , ten koszt będzie miał pełne prawo przenieść na Ciebie .

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@GryNaCzasie W tej sytuacji skontaktuj się ze sprzedającym i odstąp od umowy. Możesz nie odbierać paczki- wróci ona wówczas do nadawcy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów