Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymałem informację by odebrać przesyłkę z "Allegro SMART" przy Marii Skłodowskiej-Curie 14B 15-097 Białystok. Rzeczywiście przy tej ulicy jest paczkomat z wielkim napisem "Allegro SMART." Niestety w mailu nie otrzymałem możliwości otwarcie skrytki kodem, lecz zamiast tego możliwość otworzenia zdalnie.
Nacisnąłem zatem by skrzynkę otwarto skrzynkę zdalnie. I nic się nie otworzyło. W tym czasie podchodziły inne osoby i pobierali swoje paczki. Im wszystko działało. Mi nie. Wpisywałem nr tel. i kod. W żaden sposób nic nie otwierało się. Trwało to może 15-20 minut. Aż inny odbierający powiedział, że to może nie ten paczkomat. Powiedział, że odbiór może jest w paczkomacie przy ul. Waszyngtona. Okazało się, że paczkomat Allegro stoi przy ul. Waszyngtona! A przy Marii Skłodowskiej-Curie 14B to jest paczkomat Inpost z wielkim napisem "Allegro SMART" - co oprócz nazwy ulicy wprowadziło mnie w błąd.
Zatem poszedłem do drugiego paczkomatu, gdzie okazało się, że wpisywany nr tel. i kod odbioru są błędne. Kilka prób i za każdym razem informacja by poprawić wpisywane dane. Zdenerwowałem się. Wszedłem w aplikację, a tam informacja, że paczka została odebrana.
Zadzwoniłem na linię Allegro o 15:58. Opisałem sytuację jak było. Konsultantka Allegro po sprawdzeniu danych otworzyła skrzynkę zdalnie, ale skrytka była pusta! Konsultantka powiedziała, że może kurier włożył paczkę do innej skrytki, co sprawdzą i mnie poinformują. Zapytałem, czy skrytka mogła się otworzyć, gdy mnie nie było przy paczkomacie gdy nacisnąłem otwórz zdalnie stojąc przy innym paczkomacie i czy może ktoś sobie wziął moją paczkę. Powiedziała, że to jest możliwe. Poinformowała, że odpowiedź w tej sprawie dostanę na maila.
Takie to robią się "przygody" z paczkami z Allegro, którego klientem jestem ponad 20 lat. Wcześniej nie było takich rzeczy. Ma być "nowocześniej", ale robi się ryzykownie. Obawiam się dalszych zakupów.
Kiedyś w mailu przesyłali kod QR, a teraz opcję "Otwórz zdalnie." I po ptakach. Towaru nie mam. 103,92 zł przeboleję (w tym 17 punktów).