anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgubiona paczka Allegro One Box

baskocz
#7 Wielbiciel#

Tydzień temu w poniedziałek zamówiłam towar - dostawa przez Allegro One Box. Tego samego dnia przed południem została wysłana przez sprzedawcę, następnie odebrana przez kuriera.  Na drugi dzień (wtorek) paczka miała być u mnie.
Niestety na tym się ślad urywa. Paczka przepadła. Od czwartku piszę z różnymi osobami na czacie Allegro. osoby te sprawdzają sprawę, następnie próbują się skontaktować z magazynem - mailowo a także telefonicznie... a magazyn ponoć milczy. Nadają sprawie status krytyczna i dalej nic. Ktoś tam się tym zajmuje w ogóle? Mi zależało na czasie... Paczkomatem miałabym dzień później bo we środę pewnie ale bym miała. Nigdy nie miałam z InPostem problemu a dużo korzystam  z ich usług. Dałam się skusić na Allegro One Post i  porażka.
Teraz nie mam towaru który potrzebuję, nie wiem kiedy i czy w ogóle go dostanę... Oddajcie pieniądze zamówię jeszcze raz z inną dostawą!!

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

maxr01
#18 Luminarz#
-@baskocz -  podam Ci procedurę:
- zakładasz na Allegro dyskusję sprzedającemu, podajesz powód - brak dostarczenia towaru.
- w dyskusji podajesz nr przesyłki - Przesyłka Allegro Delivery - odpowiada za nią serwis Allegro.
- Piszesz e-mail do sprzedającego, żeby poprosił Allegro o zabranie głosu w dyskusji lub piszesz to w dyskusji
- Jak sprzedawca nie zareaguje - to prosisz pracownika Allegro o pomoc

- niestety, mam problemy z pisaniem w tym wątku - nie wiem dlaczego. Składasz do Allegro reklamację na przesyłkę Allegro Delivery - Allegro za nią odpowiada, ew. składasz wniosek do Allegro Protect.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów