anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana Automatu Paczkowego

marek-sz-m1
#7 Wielbiciel
Dzień dobry
Zamawiałem paczkę do odbioru w paczkomacie, w miejscowości Pinczyn na ul. Rzemieślniczej, nie znam przyczyny ale przekierowano ją w m. Pinczyn na ul. Semlińską gdzie sms-em z Allegro otrzymałem kod odbioru. Niestety odebranie paczki nie jest możliwe ponieważ paczkomat jest nieczynny (zwyczajnie ciemny). Na paczkomacie są tylko trzy litery DHL i nic więcej. Żadnej informacji gdzie można zadzwonić w takim przypadku - dosłownie nic. Dzwoniłem do Inpost-u, na którego paczkomat zamawiałem od Was przesyłkę ale pani nie była mi w stanie pomóc. Dzwoniłem na nr DHL ale automat mnie odrzucał.
Powstaje pytanie dlaczego zmieniono miejsce odbioru, jestem osobą niepełnosprawną i trudno mi biegać po wsi po paczkomatach, a jeszcze bardziej wkurzające jest to, że pozostawiono ją w nieczynnym czy uszkodzonym paczkomacie. Nadmieniam iż oprócz mnie były jeszcze dwie osoby z tym problemem.
Oczekuję od Allegro interwencji w sprawie miejsca odbioru oraz nie wiem czy ją odbiorę przy takich urządzeniach. Jako osoba niepełnosprawna do paczkomatu na ulicy Rzemieślniczej mam blisko i tam chcę odbierać przesyłki, nie interesują mnie Wasze wewnętrzne rozgrywki, zamawiałem na ten adres i proszę o realizację.
Z poważaniem Marek [edytowano]
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@marek-sz-m1 abyśmy mogli cokolwiek zrobić i sprawdzić co się wydarzyło z Twoją przesyłką, podaj mi proszę jej numer. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

marek-sz-m1
#7 Wielbiciel

Nr przesyłki AD01NPGE10

Przewoźnik ALLEGRO

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@marek-sz-m1 

Widzę, że ta przesyłka została doręczona.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

marek-sz-m1
#7 Wielbiciel

I co z tego że pan widzi odebranie przesyłki, nie czyta Pan ze zrozumieniem. Moje pytanie było o powód zmiany paczkomatu i cały dalszy opisany problem. Jeżeli w taki sposób Allego podchodzi do problemu to gratuluję,,,,

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@marek-sz-m1 bardzo mi przykro z zaistniałej sytuacji, ale nie mamy zbyt wiele możliwości by temu zapobiec w przyszłości. Gdy docelowy automat jest uszkodzony lub przepełniony, paczka może być przekierowana do innej maszyny i nie możemy tego w żaden sposób zablokować. Jedyne rozwiązanie gdy chcesz odebrać przesyłkę pod konkretnym adresem to dostawa kurierem do domu. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów