Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Nadałam zwrot w Allegro Box i dziś otrzymałam informację od sprzedającego, że paczka dotarła do innej firmy (?). Status przesyłki od wczoraj nie zmienił się i nadal widnieje jako "w drodze". Proszę o informacje gdzie aktualnie znajduje się paczka i co mogę zrobić aby otrzymać zwrot pieniędzy?
Informacje o przesyłce:
PRZEWOŹNIK Allegro A00011NZU0
DATA ZGŁOSZENIA I NUMER ZWROTU 1 sie 2023 20:57 L70N/2023
113 do 2
Cytat z filmu Miś: "Cholera jasna! Won mi tu stąd, jeden z drugim! Będzie mi tu kłaki rozrzucał! Panie! Tu nie jest salon damsko-męski! Tu jest kiosk RUCH-u! Ja... Ja tu mięso mam!".
I tak to właśnie w mojej ocenie działa. Wszystkiego dobrego.
Dzień dobry @julcia102! W jaki sposób sprzedający poinformował Cię o tym, że przesyłka została wysłana do innej firmy? Co dokładnie napisał? Według statusu w systemie przesyłka jest w magazynie UPS i stamtąd wyruszy do sprzedającego.
Sprzedający skontaktował się telefonicznie pomimo rozpoczętej dyskusji
@julcia102 sprzedający powinien skontaktować się z nami w takiej sytuacji, ale nie wiem skąd ma taką informację, ponieważ powiadomienia są wysyłane na podstawie informacji w systemie, a system wskazuje, że przesyłka jest w drodze do sprzedającego, a nie odebrana (i to przez kogoś innego).
Poproszę o numer UPS dla tej przesyłki.
@julcia102 nie możemy udzielić takiej informacji. Poprosiliśmy o kontakt z Tobą w wiadomości e-mail, poczekaj proszę na naszą odpowiedź.
@julcia102 a jakiego tytułu rozpoczęłaś dyskusję ???
Przypomnę Ci że na zwrot kasy sprzedawca ma do 14 dni od odstąpienia !!!!
Nie muszę podawać powodu dla którego rozpoczęłam dyskusję. Pozdrawiam
@julcia102 nie musisz ale zakładanie dyskusji z d.... to ostatnio moda na allegro 🙂
Zgłoszenie zwrotu 1 sierpnia a dyskusja 2 sierpnia co ze zwrotem kasy 😞
Po drugie sprzedawca nie jest odpowiedzialny za Twój zwrot, masz smarta kupionego od allegro i darmowe zwroty, to walcz z nimi i daj żyć sprzedawcy 🙂
A Ty daj żyć ludziom którzy nie mają doświadczenia w tego typu sytuacji, kiedy paczka być może została pomylona przez kuriera i dotarła gdzie indziej (o ile to prawda). Założenie dyskusji nie ma związku z zwrotem kasy 🙂 nie jest to mój pierwszy zwrot na allegro i wiem doskonale ile dni ma sprzedawca na oddanie pieniędzy.
I dlatego też zapytałam na forum oczekujac odpowiedzi od eksperta allegro, bo nie mogę znaleźć innego kanału komunikacji z nimi 🙂 jeśli nie możesz pomóc to zajmij się czymś pożytecznym.
@julcia102 wyjaśniamy co się dzieje z tego przesyłką, dlatego poprosimy Cię jeszcze o cierpliwość. Jak tylko będziemy mieli informacje dla Ciebie, skontaktujemy się z Tobą mailowo.
Dziękuję, czekam na informacje.
Pozdrawiam