anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot Allegro One - kod kreskowy lub QR

reboot23
#11 Animator

Dobry wieczór. Mam w wiosce automat InPost oraz Allegro One Box. Zawsze korzystałem z Paczkomatów, bo oferują łatwe odbiory i zwroty tzn.

a) można odebrać i zwrócić zdalnie z aplikacji

b) można odebrać kodem QR oraz zwrócić kodem QR (generowane przez InPost), a nawet samemu można wygenerować QR - dla zwrotu jest to 10 cyfr, a dla odbioru to "P|+48telefon|kod6cyfr"

Nie zawsze sam odbieram/zwracam, zdarza się, że przygotowuję paczkę z nadrukowanym QR do zwrotu i ktoś z rodziny podrzuca do paczkomatu - wystarczy zeskanować QR i otwiera się skrytka do zwrotu.

Kilka dni temu postawili automat Allegro One Box, zaletą jest możliwość odbioru zdalnie z aplikacji lub z zegarka Apple Watch, natomiast albo jestem ślepy i nie widzę kodów QR, albo najzwyczajniej w świecie ich nie ma.

Jaką składnię powinien mieć kod QR do odbioru/zwrotu paczki w Allegro One Box? Ktoś próbował generować QR do odbioru/zwrotu?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@reboot23 odpowiadając na Twoje pytania, w przypadku:

• odbioru - w zależności od metody odbioru przesyłkę można odebrać zdalnie albo QR kodem. Jeśli przesyłka czeka do odebrania w punkcie odbioru to QR kod jest dostępny pod przyciskiem "odbierz kodem odbioru". W przypadku odbioru z automatu QR kod znajduje się w szczegółach dostawy.
  • zwrotu - na ten moment nie ma możliwości nadania zwrotu za pomocą kodu QR, wyłącznie kodem zwrotu. 
   Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów