Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam zwrot pieniędzy za wadliwy kosz od allegro protect,co mam zrobić z koszem ponieważ nie mam zadnej informacji ani od sprzedającego ani od Allegro?
powinien pójść do utylizacji przynajmniej ktoś o tym powinien poinformować, ale zrobisz co uważasz
własnie nie nie dostałam żadnej informacji ani od sprzedającego który nie uznał reklamacji dla tego zwróciłam się o pomoc do Allegro i od nich dostałam zwrot pieniędzy ale poza tym nic
musisz allegro dopytać w takim razie
tak własne chce zrobić,,bo w meilu który dostałam jest tylko inf.że otrzymałam zwrot pieniędzy od Allegro protect
@Client:55834413 pamiętaj że Protect to odszkodowanie od allegro, nie jest jednoznaczne z tym że sprzedawca nie miał racji, często wypłacają jak są niskie kwoty i co byś była zadowolona 😄
Kwestia jest taka czy obciążyli tą wypłatą sprzedawcę, bo jak nie to z koszem rób co chcesz, jak obciążyli to koszt należy do sprzedawcy, napisz mu maila wyznacz termin odbioru a potem udokumentuj zniszczenie - utylizację 🙂
dziekuje za podpowiedz,na meila dostałam odpowiedż od allegro ,że w kolejnym meilu dostanę wytyczne co do zwrotu ,tylko że mineło juz kilka dni i zadnych wytycznych
próbuję tez spytać na Chacie ale nie mogę znalężć na stronie allegro
jak udokumentować utylizację<?przkazać rachunek za wywóz śmieci?
@Client:55834413 Nigdy tego nie potrzebowałem, ale są w miastach takie Punkty Selektywnej Zbiórki Odpadów, może tak dadzą jakiś kwit ?
@br. No nie wiem > kiedyś wywoziłem stary telewizor, magnetowid i trochę drobiazgów z elektroniki to po prostu wpuścili samochód na teren i tylko pokazali na którą kupę zrzucić > i do widzenia > nikt nie patrzył nawet co przywiozłem.
Jeden punkt był na terenie elektrociepłowni, a drugi na terenie MPO > na obydwu takie samo podejście
@Ziolko39 Bo się nie upominałeś o potwierdzenie. Gdybyś się upierał że musisz mieć, to pewnie wysłali by cię do biura, a tam podanie, zaświadczenie o płaceniu podatków itd...
@br. A na plaster mi to potrzebne?
Powinnaś zawiadomić sprzedającego o sytuacji i wezwać go do odebrania przedmiotu. Jednocześnie napisać że jeśli nie odbierze w terminie powiedzmy 14 dni, lub ile dni mu wyznaczysz to przedmiot wyrzucisz do utylizacji odpadów.
Koniecznie pisemnie żeby ślad był jeśli po jakimś czasie mu się przypomni.
@Client:55834413 zapytaj sprzedawcę co zrobić z koszem > w moich zakupach jak rozwiniesz "szczegóły zakupu" to masz zakładkę "zapytaj o zakup" > albo na stronie aukcji sprzedającego "pytanie do sprzedającego" > ma wtedy 24 h na odpowiedź.