anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Dlaczego nie ma opcji wysyłki bez One box

WABRO
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Większość mojego asortymentu mieści się w granicach wagowych 25- 31,5 kg. Allegro One jest reklamowane jako super rozwiązanie i ma być wymagane od przyszłego roku, a dlaczego nie ma wyboru samego kuriera i punktów obioru, większość mojego towaru jest wykluczone z tego programu ponieważ nie pasuje rozmiar paczki lub waga. Jakie rozwiązanie jest na ten moment ? Fajnie że kurier ma do 31,5 kg  ale przecież do paczkomatu tego nie wsadzę, a metod nie da się wykluczyć. Chyba, że to jakoś inaczej działa i czegoś nie zrozumiałem, proszę o pomoc 🙂

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@WABRO przykro nam, ale dla produktach o takich gabarytach nie należy udostępniać przesyłek Allegro One. Metody One połączyliśmy w pakiet i nie ma możliwości udostępnienia wyłącznie metody kurierskiej. 
Jednak udostępnianie tej metody nie będzie wymagane od nowego roku.
Od przyszłego roku będziemy oznaczać ikoną Smart! wyłącznie te oferty, w których poza jedną z wymaganych kurierskich metod dostawy, sprzedający udostępni także przynajmniej 2 metody dostawy do punktu odbioru i/lub automatu paczkowego.  
Jednak sprzedający nie muszą udostępniać tych metod dostawy w ofertach z produktami, których nie można umieścić w automacie paczkowym – na przykład ze względu na rozmiar czy wagę. Jeśli masz oferty z takimi produktami i nie udostępniasz w nich metod dostawy do punktów odbioru i/lub automatów paczkowych, to po wprowadzeniu tych wymagań, te oferty nie utracą oznaczenia Smart!

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@Allegro_One to zmieńcie informację o maksymalnej wadze i rozmiarze przesyłki Allegro One Kurier, bo wprowadzacie w błąd użytkowników, przez Wasze sztuczne ograniczenie możliwości skorzystania z nadawania większych przesyłek.

oznacz moderatorów