Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jaka mam nadawać jeśli takich punktów u mnie nie ma to tracę znaczek smart?
Odpowiedzą Ci, że możesz zamówić kuriera. Generalnie Allegro ma to gdzieś nie pasuje Ci nie musisz mieć smarta. W moim mieście jest to samo jest 18 paczkomatów i ani jednego zielonego One, też mogę sobie zamówić kuriera na odbiór (upierdliwe - nie wiadomo kiedy się pojawi) , albo zap... na drugi koniec miasta do furgonetka pl. Ale cóż monopolista każe , musi być. Wydaje im się, że to zwiększy ilość przesyłek One, raczej tylko nieznacznie.
Moim zdaniem Smart stał się zbyt kosztowny dla serwisu, a nie mogą wprost go wycofać.
@prezento-grzes życie, ale myślę że jak sporo sprzedawców zrezygnuje ze smarta wyjdzie nam to wszystkim na dobre 😄
Ja jestem w podobnej sytuacji 😞
Dla mnie to wylanie dziecka z kąpielą i nie obrażając ktoś wpadł na durny pomysł i jak zobaczą straty nie zyski to może kogoś to ostudzi w udawaniu znawców rynku. Pozdrawiam
@prezento-grzes jakie straty ? straty to mają teraz w 2022 r. przychód z prowizji i dopłat wyniósł 5,34 mld a koszt smarta 1,77 mld więc nic nie trzeba mówić, ograniczają smarta a i zmuszenie do swoich ofert ma na celu rozwój oraz obniżenie obsługi smart 🙂
Jestem Super Sprzedawcą ze SMARTem ale przy tak małej dostępności punktów Allegro One też rozważam wycofanie się ze SMARTA, nie dość że co miesiąc trzeba dopłacać więcej i więcej do wszystkich przesyłek SMART to jeszcze musiałbym codziennie wozić pojedyncze paczki do dalekiego punktu
@psalm18_pl @ punktów partnerskich też nie masz w pobliżu?
O wielki SMARCIE synonimie bezpłatności, za darmowości jak Ciebie zabraknie co to będzie?
Punkty partnerskie są zazwyczaj w centrach miast, więc same korki, ciężko zaparkować i daleko jeśli jesteś na obrzeżach, u mnie to 5 km do centrum.
W moim mieście też nie ma zielonych automatów. Ale o dziwo mam nawet takie rarytasy jak chiński automat A....s z Azji i to koło poczty. A Allegro nie ma, co za wstyd.
Mam ten sam problem, najbliższy punkt Allegro One Box 37 km.Rezygnacja ze Smarta jest przesądzona.Nie wiem tylko po co przesyłają do wypełnienia ankietę pt.
"Zmienimy warunki Allegro Smart! – daj nam znać, jak możemy Ci pomóc"
Odpowiedź jest jedna: Nie zmuszajcie Sprzedających do wdrożenia czegoś, co nie funkcjonuje wszędzie i tak jak należy.
@ART_FOTO najlepsze jest to że wprowadzili bo wczoraj był komunikat a dziś robią ankietę 😄
@kostas11 Tak, robią ankiety która dla nas Sprzedających nic nie wnoszą.Ktoś je przeprowadza bo musi wykonać plan, a potem i tak nikt ich nie analizuje.Wszystko odbywa się na zasadzie "Możecie sobie pogadać, a my i tak zrobimy swoje".
Powtarzam się po raz 10000 nie korzystajcie z punktów tylko ze zleceń które są darmowe nawet dla jednej przesyłki a bardzo często szanowni Panowie kurierzy punkt odwiedzają raz w tygodniu (o ile najdzie taka ochota ich).
@sl-aw-ek 2-3 takie przesyłki w miesiącu z opóźnionym odbiorem + komentarze od "zadowolonych" z tego faktu Kupujących i po jakości sprzedaży, a tym samym po Smarcie i samej sprzedaży.