Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
W lutym 2025 sprzedawcy zgłaszali problem z czasem wysyłki Allegro One. W dalszym ciągu nic się nie zmieniło. Mam ustawiony graniczny czas wysyłki Allegro One na godz. 12.00, zamówiłem podjazd kuriera o 13.02 (środa). Tymczasem o 13:13 (środa) wpada zamówienie: czas na wysłanie do śr., 14 maj 2025, 23:59 "Nasz mechanizm obliczył go na podstawie Twoich wcześniejszych wysyłek i działań przewoźników".
Dlaczego wprowadzacie klientów w błąd, a sprzedawców narażacie na nieprzyjemności? Gwarantuję wysyłkę tego samego dnia do 12.00, później mogę jeśli czas pozwala, ale nie muszę.
W mojej ocenie jest jedno rozwiązanie, od jutra wysyłam Allegro One max do 12,00, jeśli wpadnie zamówienie później np. 12.02, niestety musi poczekać do następnego dnia. Praktyki Allegro nie są motywujące, wręcz zniechęcają do Allegro One. Oczekując na kuriera mógłbym niekiedy zrealizować zamówienia złożone np. około godz. 14, ale w takim układzie nie ma to sensu.
@facedental napisał(a):W mojej ocenie jest jedno rozwiązanie, od jutra wysyłam Allegro One max do 12,00, jeśli wpadnie zamówienie później np. 12.02, niestety musi poczekać do następnego dnia. Praktyki Allegro nie są motywujące, wręcz zniechęcają do Allegro One. Oczekując na kuriera mógłbym niekiedy zrealizować zamówienia złożone np. około godz. 14, ale w takim układzie nie ma to sensu.
nic nowego nie odkryłeś, tak musisz robić żeby allegro Ci nie wydłużało czasu wysyłki 🙂
@kostas11 a jak to działa w przypadku jak wkładają do maszyny to już liczą czy dopiero jak kurier odbierze ?: )
@sklep_solpio liczą dopiero jak kurier odbierze
@KOGIEL_T no to jest bardzo słaba sprawa bo paczka tam może leżeć 2 dni bo i tak się zdarza ;D
Spytaj pracownika allegro o której masz gwarantowany odbiór z danej skrzynki np u nas jest do 13:00 nadajesz o 12:55 chociaż wiesz ze kurier juz byl i paczki nie odbierze ale taki transport mozesz usunąc ze statystyk. Ale robisz dobrze tylko allegro a nie klientowi a to klient powinien być na pierwszym miejscu.
@pecela jemu chyba chodziło o godziny graniczne, a nie o gwarantowany odbiór😉
Ustawienia godzin składania zamówień dla wysyłki tego samego dnia.
Mój klient zamówił paczke we czwartek 8 maj 2025, 14:41 ONE BOX w piątek była już w rękach kuriera i do dzisiaj jest w magazynie. Na szczęście klient nie chce już czekać i zamówił do skrzynek INPOST. Czy się nam za to oberwie ??? zobaczymy ...
@malachata napisał(a):
Czy się nam za to oberwie ??? zobaczymy ...
A komu ma się oberwać? Tutaj sprzedawcy nie są odpowiedzialni tylko za trzęsienie ziemi, gradobicie i koklusz (teoretycznie bo pewnie doradca serwisu też by dopasował jakiś paragraf)
W ubiegłym roku gdy nasze tereny nawiedziła powódź i firmy kurierskie działały z opóźnieniem cała smartowa januszerka robiła taką jazdę, że szkoda gadać. Jakakolwiek pomoc serwisu choćby w wyjaśnieniu tych opóźnień była zerowa. Tak, że i w tym temacie nie liczyłbym na cud.
@budowlaniec2019 trochę przesadzasz, ja tez musiałem tłumaczyć klientom, że pomimo zielonego światła nie zawiozę przesyłek
ale wówczas Allegro wykluczało take przesyłki ze statystyk
Szkoda, że nie byli tacy wyrozumiali w usuwaniu "subiektywnych" opinii naszych kochanych rodaków.
U nas dojazd w sumie był: