Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Właśnie pakuję zamówienie i zastanawiam się jak mogę nadać przesyłkę "Allegro One Kurier - dostawa jutro" z paczkomatu Allegro?
Jestem wiecznie poza domem i spotkanie z kurierem graniczy z cudem.
Pozdrawiam Serdecznie Całą Społeczność!
@Burytb Cześć. 🙂 Paczkę możesz nadać w automacie Allegro One Box
Dziękuję pięknie za szybką odpowiedź.
Problem jest bardziej złożony - podczas próby zatwierdzenia formularza, wyskakuje komunikat "Kod pocztowy Nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera".
Proszę mi powiedzieć, jak obejść ten problem? 😉
@Burytb A czy Twój kod pocztowy jest obsługiwany przez One Kuriera? Sprawdzisz to tutaj: https://allegro.pl/kampania/one/kurier
Jeśli nie, to nie powinieneś udostępniać takiej opcji w swoim cenniku dostaw. W takim wypadku są dwa rozwiązania: możesz poprosić kupującego o anulowanie zamówienia i dokonanie nowego z wybraniem innej wysyłki lub wysyłka na własną rękę po ustaleniu kosztów z kupującym.
Bardzo ważne jest to, żebyś usunął tę metodę dostawy ze swojego cennika, jeśli Twój kod potowy rzeczywiście nie jest obsługiwany, bo nie będziesz w stanie nadać takiej paczki. Pozostaw tylko One Boxa i One Punkt jako osobne pozycje zamiast pakietu z One Kurierem.
Możesz ewentualnie napisać wiadomość mejlową na onehandlowy@allegro.pl. Tam zweryfikujemy, czy możemy na Twój adres udostępnić podjazdy naszych kurierów.
Brakuje mi tutaj logiki.
Wasze paczkomaty są w okolicy, a po stronie odbiorcy operuje Wasz kurier.
Czy jeżeli wpiszę w polu nadawcy jakikolwiek kod pocztowy i wygeneruję etykietę, a na koniec wrzucę paczkę do Waszego paczkomatu, to ta paczka dotrze do celu?
@Burytb Te metody dostawy są obsługiwane przez dwóch przewoźników: UPS i One Kurier, porównaj to w cennikach:
Jeśli chodzi o Twój pomysł, to jest możliwość, że ta paczka zostanie odebrana i dostarczona, ale nie spotkałam się z podobnym przypadkiem, więc nie dam Ci gwarancji.