Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam
chce nadać paczkę allegro one box
po wypełnieniu danych wyskakuje komunikat
Nie można zamówić wybranej paczki:Problem z nadaniem przesyłki. Skontaktuj się z nami. Pomożemy jak najszybciej
@BotanicaLog Cześć. 🙂 Podaj mi proszę numer tego zamówienia
@BotanicaLog Sprawdziłam tę sytuację i Twój kod pocztowy nie jest jeszcze obsługiwany przez Allegro One Kurier, zatem nie powinieneś udostępniać takiej opcji w swoim cenniku dostaw.
Dostępność usługi Allegro One Kurier sprawdzisz na tej stronie: https://allegro.pl/kampania/one/kurier
W takim wypadku są dwa rozwiązania: możesz poprosić Kupującego o anulowanie zamówienia i dokonanie nowego z wybraniem innej wysyłki lub wysyłka na własną rękę po ustaleniu kosztów z Kupującym.
Bardzo ważne jest to, żebyś usunął tę metodę dostawy ze swojego cennika, bo obecnie nie będziesz w stanie nadać takiej paczki. Pozostaw tylko One Boxa i One Punkt jako osobne pozycje zamiast pakietu z One Kurierem.
Możesz ewentualnie napisać wiadomość mejlową na onehandlowy@allegro.pl. Tam zweryfikujemy, czy możemy na Twój adres udostępnić podjazdy naszych kurierów.
proszę sprawdzić przy tym zamówieniu jaki był wpisany mój kod pocztowy
już raz nadawałem i z tego co pamiętam to tez był ten sam kod pocztowy
@BotanicaLog Przy zamówieniu numer 36e01d71-d3a3-11ec-a6d5-9d78efe39af3 jest dostawa do Zielonego Automatu Paczkowego (metoda dostawy: Allegro One Box).
Przy zamówieniu numer 8332f641-03c1-11ed-92c2-03f35e48e269 Kupujący wybrał metodę dostawy obsługiwaną przez One Kuriera, nie UPS (metoda dostawy: Allegro One Box, One Kurier).
a gdybym zmienił adres oraz kod pocztowy w okolice punktu gdzie jest zielony paczkomat i to bede mogl nadac?
@BotanicaLog Możesz spróbować, jednak zielony automat powinien znajdować się z miejscu, którego kod pocztowy jest obsługiwany przez Allegro One Kuriera.
ten sam problem mam przy zamawianiu paczki przez in post
@BotanicaLog, w tym celu skontaktuj się, proszę, z przewoźnikiem. Powodem może być brak środków na koncie.