Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ku przestrodze. Słuchajcie może błaha kwestia ale dla osób wysyłających duże ilości istotna.
Na weekendzie zamówiono u mnie 7 przesyłek typu allegro ONE,
Wszystkie 7 spakowałem do godziny 11 a podjazd został zamówiony około 9tej gdyż kurier przeważnie przyjeżdża o koło 13tej a deklarację wysyłki tego samego dnia mam do 12:00.
W trakcie Panowania sprzedała mi się jeszcze jedna taka przesyłka i ją dopakowałem przed przyjazdem kuriera do tych już 7miu gotowych.
Kurier w tym dniu przedłużył sobie weekend i po paczki nie przyjechał, zgłosiłem to do allegro wieczorem (oficjalne przeprosiny w emailu i zapewnienie iż przesyłki zostaną usunięte z JS, następnego dnia dopakowałem kolejną przesyłkę allegro ONE do której też zamówiłem podjazd, godzina 15 z groszme kuriera ani widu ani słychu, kolejna moja interwencja u allegro (ponaglają centrum logistyczne i jeszcze raz wysyłają przeprosiny drogą mailową).
Kueier zjawia się wieczorem zabiera paczki.
Dzisiaj loguje się Patrze a ty wszystkie 8 paczek z poniedziałkowego wolnego kuriera allegro jakość w dół no to znów walę do allegro oni że przyjmują wykluczenie tych 7 z weekendu ale tej co dopakowałem do tego zestawu koło 11tej nie mogą bo do niej dodatkowo nie zamówiłem podjazdu.
Rozumiecie ich kurier sobie nie przyjechał po przygotowane paczki a oni jeszcze mnie obarczają częściowo winą za swoją nieudolność pomimo faktu iż dwukrotnie otrzymałem od nich oficjalną wiadomość iż przepraszają i że przesyłki będą wykluczone. Totalny brak taktu i zasad fair play. Napisałem nawet doradcy na czacie że przecież kiedyś pisali iż jeśli w danym dniu zamówiłem podjazd danego rodzaju kuriera to spokojnie mogę mu przekazać wiekszą ilość paczek do zabrania bo na 100% kiedyś taką informację przesyłali a ta mi na tyo że niestety ale nie wykluczą jej bo nie był do niej zamówiony w tym dniu podjazd.
Szczerze mam na serio dosyć tych ich fanaberii.
@memory_outlet dla każdej z przesyłek powinieneś zamówić podjazd kuriera. Informację tę znajdziesz na naszej stronie pomocowej. Dzięki temu w systemie widnieje informacja, że paczka została nadana i powinna zostać odebrana. Nie możemy wykluczyć zamówienia ze statystyk Jakości Sprzedaży, jeżeli nie było zamówionego podjazdu.