anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zagubiona paczka

Flinix
#7 Wielbiciel#

Witam, mam dość nietypowy problem.

A mianowicie sprzedałem książkę na allegro lokalnie. Kupujący nie odebrał paczki z urządzenia, miała do mnie wrócić i tu robi się mały problem.

Paczka ma status dostarczonej do mnie na adres domowy, kiedy w domu nikogo nie było. Od prawie 10 dni i kilku próbach kontaktu z infolinią nie potrafią wyjaśnić tej sytuacji.

I trochę nie wiem co dalej robić. Składać jakaś reklamację ? Czy da się odzyskać paczkę? Jak zwrócić pieniądze kupującemu, czy można anulować zamówienie?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

Jeśli towar był drogi, to trzeba składać  reklamację do skutku, ale jeśli  nie, to sobie odpuść, jak kiedyś, aby odzyskać paczkę za 49,90 walczyłem prawie miesiąc i nie odzyskałem kasy od przewoźnika, bo status był dostarczona, więc zrezygnowałem z dalszej walki, bo mój czas był więcej wart

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Na AL sprzedający odpowiada za towar do chwili nadania, wróciła i status odebrana to jakiś problem ale towar jest nadal kupującego.

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Czyli wygląda na to, że przywłaszczyłem go sobie.

Bo status jest jaki jest 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Flinix nie, ale jak właściciel książki zgłosi się do Ciebie, to musisz ją oddać

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Tylko jej nie mam, a już poznałem jakoś obsługi allegro One 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Flinix Jest to problem jak jest że odebrałeś, niestety.

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Nie odebrałem, ma tylko taki status. One box od kilku dni wyjaśnia ten status i nie potrafi tego zrobić.

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Czyli wygląda na to, że przywłaszczyłem go sobie.

Bo status jest jaki jest 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Flinix

Zacznij od zgłoszenia formalnej reklamacji na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Nie zgłaszaj na razie zaginięcia, bo te następuje dopiero po upływie 30 dni od daty nadania.

Ps. Śledzenie przesyłek nie ma wartości dowodowej, a wyłącznie informacyjną. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Coś mi tu nie gra. Zacznijmy od tego czym wysyłałaś i w jaki sposób? Jak onem to się na tym nie znam. Ale chyba też wraca tam skąd przyszło.  Jak inpostem to chyba nie zamawiałaś kuriera do jednej paczki? Jak wysłałaś w paczkomacie to nie powinna wrócić na adres domowy lecz do tego samego paczkomatu...

oznacz moderatorów

Flinix
#7 Wielbiciel#

Paczki wracają zawsze kurierem. Kilka zwrotów już miałem.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To chyba  w onie. A tam to sami nie wiedza co robią. W inpoście wiele razy odbierałam z paczkomatu.

oznacz moderatorów