Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam dość nietypowy problem.
A mianowicie sprzedałem książkę na allegro lokalnie. Kupujący nie odebrał paczki z urządzenia, miała do mnie wrócić i tu robi się mały problem.
Paczka ma status dostarczonej do mnie na adres domowy, kiedy w domu nikogo nie było. Od prawie 10 dni i kilku próbach kontaktu z infolinią nie potrafią wyjaśnić tej sytuacji.
I trochę nie wiem co dalej robić. Składać jakaś reklamację ? Czy da się odzyskać paczkę? Jak zwrócić pieniądze kupującemu, czy można anulować zamówienie?
Jeśli towar był drogi, to trzeba składać reklamację do skutku, ale jeśli nie, to sobie odpuść, jak kiedyś, aby odzyskać paczkę za 49,90 walczyłem prawie miesiąc i nie odzyskałem kasy od przewoźnika, bo status był dostarczona, więc zrezygnowałem z dalszej walki, bo mój czas był więcej wart
Na AL sprzedający odpowiada za towar do chwili nadania, wróciła i status odebrana to jakiś problem ale towar jest nadal kupującego.
Czyli wygląda na to, że przywłaszczyłem go sobie.
Bo status jest jaki jest
@Flinix nie, ale jak właściciel książki zgłosi się do Ciebie, to musisz ją oddać
Tylko jej nie mam, a już poznałem jakoś obsługi allegro One
@Flinix Jest to problem jak jest że odebrałeś, niestety.
Nie odebrałem, ma tylko taki status. One box od kilku dni wyjaśnia ten status i nie potrafi tego zrobić.
Czyli wygląda na to, że przywłaszczyłem go sobie.
Bo status jest jaki jest
Zacznij od zgłoszenia formalnej reklamacji na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Nie zgłaszaj na razie zaginięcia, bo te następuje dopiero po upływie 30 dni od daty nadania.
Ps. Śledzenie przesyłek nie ma wartości dowodowej, a wyłącznie informacyjną.
Coś mi tu nie gra. Zacznijmy od tego czym wysyłałaś i w jaki sposób? Jak onem to się na tym nie znam. Ale chyba też wraca tam skąd przyszło. Jak inpostem to chyba nie zamawiałaś kuriera do jednej paczki? Jak wysłałaś w paczkomacie to nie powinna wrócić na adres domowy lecz do tego samego paczkomatu...
Paczki wracają zawsze kurierem. Kilka zwrotów już miałem.
To chyba w onie. A tam to sami nie wiedza co robią. W inpoście wiele razy odbierałam z paczkomatu.