anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Śmietnik bambusowy łazienkowy

Client:89999911
#1 Nowicjusz#

Kupiłem śmietnik przez allegro pay.

Gdy go otrzymałem zwróciłem go do sprzedawcy.Problem jest taki że muszę się rozliczyć z allegro pay, gdzie produkt został zwrócony a pieniądze wysłane do allegro 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Monika__L
#16 Inspirator#

no ale gdzie masz problem?

a allegro pay zniknie twoj zakup

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Na takie rozliczenie Allegro Pay czeka 30dni, jak zwrócisz przedmiot to:

Jeśli zwrócisz lub anulujesz cały zakup, Twoje środki zwrócone przez sprzedającego bezpośrednio do Allegro Pay zwiększą Twoje środki dostępne w usłudze. Zakup zostanie spłacony, a umowa zawarta z Allegro Pay – zamknięta.

Na zwrot środków przez sprzedającego czekamy:

• 30 dni – w przypadku zakupu z Allegro Pay z opcją spłaty w ciągu 30 dni
  • 1 miesiąc – w przypadku zakupu z jakąkolwiek inną opcją spłaty dostępną w Allegro Pay: 2, 3, 5, 10 lub 20 miesięcy.

Jeśli nie otrzymamy zwrotu od sprzedającego w tym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie.

Jeśli część zamówienia została opłacona kartą podarunkową lub kuponem, w pierwszej kolejności kwotę zwrotu zwrócimy Ci na umowę Allegro Pay, a pozostałą kwotę otrzymasz w formie nowej karty podarunkowej lub kuponu, do wykorzystania na tych samych warunkach co pierwotna karta lub kupon.

Dowiedz się więcej o zwrotach w Allegro Pay.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:89999911   Musisz zrozumieć że to są dwie odrębne sprawy.  Jeśli bierzesz kredyt to kredyt spłacasz.  Jeśli kupujesz i potem zwracasz przedmiot,  to sprzedający oddaje pieniędze albo nie oddaje.

Sprawę zwrotu kasy od sprzedającego wyjaśnij sobie ze sprzedającym poprzez opcję "zgłoś problem"  Natomiast kredyt spłacić musisz, jeśli nie spłacisz to windykator, ale u ciebie windykator nie u sprzedającego.

oznacz moderatorów