anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro pay + karta podarunkowa?

kamyknow
#8 Zapaleniec#

Nie mam wystarczających środków w allegro pay, brakuje mi niecałe 100 zł. Dokupiłem sobie kartę podarunkową o wartości 100 zł aby ją dołaczyć do płatności. Jak dołączam tą kartę do płatności to wartość przedmiotu obniża się o 100zł i wtedy już mam wystarczające środki na allegro pay, jednak nie mam możliwości wyboru tego rodzaju płatności.

Jak to należy poprawnie zrobić i czy tak można łączyć alegro pay z kartą podarunkową?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kamyknow. Tak, możesz skorzystać z karty podarunkowej lub kuponu w zakupach opłacanych przez Allegro Pay. 
W formularzu dostawy wybierz metodę płatności Allegro Pay i na samym końcu, w sekcji ''Twoje zniżki'' dodaj swoją kartę podarunkową, a następnie dokończ zakup przez opcję ''Kupuję z Allegro Pay''. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kamyknow
#8 Zapaleniec#

też tak myślałem.

Niestety nie mam wyboru w płatności allegro pay. jak zaznaczę kartę podarunkową również nie mam możliwości wyboru allegro pay.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@kamyknow, być może oferta znajduje się w jednej z wymienionych kategorii, które są wyłączone z Allegro Pay? Czy możesz podesłać numer tej oferty? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kamyknow
#8 Zapaleniec#

Numer oferty: 16595173339

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dziękuję, @kamyknow. Wygląda na to, że to kwestia przyznanego limitu Allegro Pay. Jeśli cena w ofercie jest wyższa niż limit, to niestety nie zrealizujesz zamówienia z tą metodą płatności, nawet jeśli dodasz do płatności kilka kart podarunkowych 😞  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kamyknow
#8 Zapaleniec#

próbowałem z kartą podarunkową ponieważ na stronie allegro pay w zakładce najczęściej zadawane pytania znalazłem taka informację.

"Kupując z Allegro Pay możesz korzystać z kuponów oraz kart podarunkowych, natomiast nie możesz łączyć Allegro Pay z innymi metodami płatności takich jak przelew czy BLIK.

Kupon i karta podarunkowa obniżają kwotę do zapłaty. Twoja umowa kredytowa Allegro Pay będzie wskazywała kwotę zakupów z uwzględnioną obniżką"

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dziękuję za zwrócenie uwagi, @kamyknow. Poproszę dedykowany zespół o doprecyzowanie tej kwestii w artykule. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kamyknow
#8 Zapaleniec#

a czy w tej ofercie jest możliwośc zakupu w opcji allegro pay?

oznacz moderatorów