anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Pay - nie dostałem zwrotu na konto. Do kogo mogę się zwrócić?

bartekop9
#7 Wielbiciel#

Witam zamawiałem ostatnio mate, dywanik do bagażnika na jednej z aukcji kupowałem ją przez allegro pay zapłaciłem za nią tylko pòźniej stwierdziłem że nie będę jej zamawiał i anulowałem zakup tylko teraz mam pytanie do was zapłaciłem za nią pieniadze na pay wróciły tylko na moje konto bankowe jeszcze nie wróciły do kogo mam się teraz zwrócić

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@bartekop9 Cześć. 🙂 Jeśli spłaciłeś już zakup w Allegro Pay i sprzedający zwrócił za zamówienie pieniądze, to musiała powstać nadpłata na Twoim koncie. Wypłacisz ją tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/allegro-pay/ (opcje -> zarządzanie nadpłatami). 

oznacz moderatorów

bartekop9
#7 Wielbiciel#

Rozumiem ale mija już 3 dzień a ja dalej nie mam zwrotu pięniędzy na swoje konto na allegro pay dostałem zwrot

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@bartekop9 Czy dostałeś informację od sprzedającego, że zlecił dla Ciebie zwrot w naszym systemie? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bartekop9
#7 Wielbiciel#

Nie dostałem żadnej informacji

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bartekop9 w takim razie sprzedający nie zwrócił wpłaty za to zamówienie. Jeśli chodzi o zamówienie nr 333c8350-af7d-11ed-9ab4-99632906fccf to w naszym systemie nie widać, aby zwrot został do Ciebie zlecony, więc co masz na myśli pisząc "na allegro pay dostałem zwrot"? Jeśli spłaciłeś ten zakup to nie będzie wyświetlał się jako do spłaty w panelu, ale sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę, jeśli tego nie zrobił skontaktuj się z nim aby to wyjaśnić, możesz założyć w tym celu dyskusję. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

franeczek0704
#1 Nowicjusz#

Witam. 

Zamówiłam obuwie, ale okazało się że nie było na sklepie tego rozmiaru. Dostałam informacje o zwrocie z allegro pay (23.03), ale do dzisiaj nie mam zaktualizowanej kwoty do spłaty. Co w takim wypadku? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To musisz skontaktować się ze sprzedającym, jak możesz otwórz dyskusje, zaraz zwróci: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

franeczek0704
#1 Nowicjusz#

Ale ja już dostałam informacje od allegro, że zwrócił, a kasa nie rozliczona na koncie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To dziwne! ale nic Ci nie mogą zrobić, ale jak przyjdzie czas to musisz spłacić a po wyjaśnieniu ci zwrócą nadpłatę.

oznacz moderatorów