anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

anulowanie umowy

Gandalf-Bialy1
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry.Czy ktoś może mi pomóc w ogarnięciu problemu? Dokonałam zakupu towaru  a opcją Allegro Pay z zapłata za 30 dni. Anulowałam ją jednak po kilku minutach i umowa została rozwiązana . jednak mam informacje ,że mam spłacić kwotę za ten towar. co muszę zrobić ,żebym nie musiała nic płacić skoro nie chcę tego przedmiotu i rozwiązałam umowę ? Dziękuję za wszelką pomoc 🙂

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:35386082
#16 Inspirator#

Jak sprzedawca zwróci wpłatę, to automatycznie spłaci kredyt na AllegroPay. Sprzedawca ma do 14 dni na zwrot wpłaty, jeżeli spłata kredytu wypada wcześniej - spłać. Po zwrocie pieniędzy przez sprzedawcę nadpłatę przelejesz sobie na konto.

Jeżeli ta transakcja miała miejsce dzisiaj, to poczekaj do jutra, sprzedawcy też mają wolny dzień. Jutro pewnie zleci przelew.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Gandalf-Bialy1 umowa kupna a umowa kredytowa nie są powiązane, kupiłaś - sprzedawca dostał kasę masz dług, odstąpiłaś od umowy kupna kasa dalej u sprzedawcy, ma 14 dni na zwrot, jak będzie termin spłaty to trzeba spłacić, sprzedawca odda to wtedy kredyt się przeliczy, przy nadpłacie dostaniesz zwrot z Pay 🙂

W przypadku anulowania, system sam zleca zwrot kasy do 2 dni + kilka na przeliczenie, księgowanie więc musisz poczekać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów