Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.Czy ktoś może mi pomóc w ogarnięciu problemu? Dokonałam zakupu towaru a opcją Allegro Pay z zapłata za 30 dni. Anulowałam ją jednak po kilku minutach i umowa została rozwiązana . jednak mam informacje ,że mam spłacić kwotę za ten towar. co muszę zrobić ,żebym nie musiała nic płacić skoro nie chcę tego przedmiotu i rozwiązałam umowę ? Dziękuję za wszelką pomoc 🙂
Jak sprzedawca zwróci wpłatę, to automatycznie spłaci kredyt na AllegroPay. Sprzedawca ma do 14 dni na zwrot wpłaty, jeżeli spłata kredytu wypada wcześniej - spłać. Po zwrocie pieniędzy przez sprzedawcę nadpłatę przelejesz sobie na konto.
Jeżeli ta transakcja miała miejsce dzisiaj, to poczekaj do jutra, sprzedawcy też mają wolny dzień. Jutro pewnie zleci przelew.
@Gandalf-Bialy1 umowa kupna a umowa kredytowa nie są powiązane, kupiłaś - sprzedawca dostał kasę masz dług, odstąpiłaś od umowy kupna kasa dalej u sprzedawcy, ma 14 dni na zwrot, jak będzie termin spłaty to trzeba spłacić, sprzedawca odda to wtedy kredyt się przeliczy, przy nadpłacie dostaniesz zwrot z Pay 🙂
W przypadku anulowania, system sam zleca zwrot kasy do 2 dni + kilka na przeliczenie, księgowanie więc musisz poczekać 🙂