Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem Pojazd elektryczny składany Kamikaze K1 Plus 1200W 45 KM/H 80KM 48V 20Ah w Allegro Pay.
Kto ma wystawić fakturę sprzedający, do którego pisałem i dzwoniłem (mimo zapewnień, że wyśle nie wysłał).
czy Allegro, u którego dostałem kredyt na tę hulajnogę?
Sprzedając wystawia dokument zakupu.
W szczegółach tego zakupu masz: ZGLOS REKLAMACJE LUB PROBLEM. Tam napisz do sprzedajacego, że chcesz paragon lub fakturę na osobę prywatną..
Pisałem i dzwoniłem ale bez odzewu.
Czyli nie pisałeś skutecznie. ZGLOS REKLAMACJE LUB PROBLEM to jest dyskusja ze sprzedającym, w której musi Ci odpowiedzieć, bo inaczej zdenerwuje Allegro. Jeżeli nie odpowie to po 24h możesz poprosić Allegro o pomoc.
Napisze jeszcze raz. W razie braku odpowiedzi powiadomię Allegro i Urząd Skarbowy odpowiedni co do miejsca (adresu) wykonywanej działalności gospodarczej.
Faktura powinna zostać wystawiona nie później niż do 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu w którym zrealizowana została dostawa.
Kupuję bardzo dużo na Allegro i taka sytuacja spotkała mnie pierwszy raz.
Zawsze dostawałem fakturę lub paragon w opakowaniu, lub (droga elektroniczną) niekiedy przed dostawą produktu.
Jeśli płatność nastąpiła przed wysyłką towaru, fakturę należy wystawić w dniu zaksięgowania wpłaty. Natomiast gdy płatność nastąpiła po dostarczeniu towaru (np. przy płatności za pobraniem), dokument sprzedaży powinien być wystawiony w dniu doręczenia przesyłki.