anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aprzedający nie wystawił ani paragonu ani faktury.

Gucio16_o1
#8 Zapaleniec#

Kupiłem Pojazd elektryczny składany Kamikaze K1 Plus 1200W 45 KM/H 80KM 48V 20Ah w Allegro Pay.

Kto ma wystawić fakturę sprzedający, do którego pisałem i dzwoniłem (mimo zapewnień, że wyśle nie wysłał).

czy Allegro, u którego dostałem kredyt na tę hulajnogę?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Sprzedając wystawia dokument zakupu.
W szczegółach tego zakupu masz: ZGLOS REKLAMACJE LUB PROBLEM. Tam napisz do sprzedajacego, że chcesz paragon lub fakturę na osobę prywatną..

oznacz moderatorów

Gucio16_o1
#8 Zapaleniec#

Pisałem i dzwoniłem ale bez odzewu.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Czyli nie pisałeś skutecznie. ZGLOS REKLAMACJE LUB PROBLEM to jest dyskusja ze sprzedającym, w której musi Ci odpowiedzieć, bo inaczej zdenerwuje Allegro.  Jeżeli nie odpowie to po 24h możesz poprosić Allegro o pomoc.

oznacz moderatorów

Gucio16_o1
#8 Zapaleniec#

Napisze jeszcze raz. W razie braku odpowiedzi powiadomię Allegro i Urząd Skarbowy odpowiedni co do miejsca (adresu) wykonywanej działalności gospodarczej.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Faktura powinna zostać wystawiona nie później niż do 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu w którym zrealizowana została dostawa. 

oznacz moderatorów

Gucio16_o1
#8 Zapaleniec#

Kupuję bardzo dużo na Allegro i taka sytuacja spotkała mnie pierwszy raz.

Zawsze dostawałem fakturę lub paragon w opakowaniu, lub (droga elektroniczną) niekiedy przed dostawą produktu.

oznacz moderatorów

Gucio16_o1
#8 Zapaleniec#

Jeśli płatność nastąpiła przed wysyłką towaru, fakturę należy wystawić w dniu zaksięgowania wpłaty. Natomiast gdy płatność nastąpiła po dostarczeniu towaru (np. przy płatności za pobraniem), dokument sprzedaży powinien być wystawiony w dniu doręczenia przesyłki.

oznacz moderatorów