anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria umywalkowa

shneq7
#1 Nowicjusz#

Zakupiłam przez allegro pay Baterię umywalkową. Na drugi dzień Facebook wyświetlił mi tą samą baterie na „Temu” za jedną trzecią ceny. Nie mogłam znaleźć funkcji anuluj zakup więc zgłosiłam zwrot towaru mimo że towar jeszcze nawet nie był wysłany. Dzisiaj dostaje powiadomienie że towar jest do mnie w drodze allegro pay obarcza mnie spłatą za towar z którego zrezygnowałam. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nie odbieraj. Zrezygnowałaś wiec towar nie jest już Twój. Nie powinien wysyłać ale niektóre firmy nie maja możliwości wycofania jednej paczki... Istnieje też możliwość iż paczka była już nadana. Mogła leżeć w jakimś automacie paczkowym lub paczkopunkcie. Allegro informacje o wysyłce wysyła dopiero po odebraniu takiej paczki przez kuriera. To sprawdzisz tylko na stronie przewoźnika, a niektórych wcale nie możesz (bo serwis ma inne numery etykiet niż przewoźnik).

Ustawowo ma 14-ście dni na zwrot. Gdyby się nie wyrobił to zakładasz dyskusję.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@shneq7 Weź pod uwagę, że sprzedający może mieć przygotowane np. 50, 100 lub nawet więcej paczek które czekają na odbiór przez kuriera i nie zawsze jest czas i fizyczna możliwość aby takie zwrócone zamówienie odszukać. 
Przesyłki po prostu nie odbieraj a jeśli zbliża się termin spłaty Allegro PAY to spłać bo naliczą Ci odsetki. Jak sprzedający zwróci środki to powstanie nadpłata którą będziesz mogła wypłacić na konto.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@shneq7 super, tyle że kupując tam jesteś importerem, mogą doliczyć Ci Vat i Cło 🙂 w razie reklamacji będzie trzeba odesłać do sprzedawcy z Chin, nie bez powodu jest ta różnica 😄

Tanie nie zawsze na koniec wychodzi tanie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów