Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegropay >> opcje >> Zarządzanie nadpłatami...
Długi czas kwota nadpłaty była tu widoczna, teraz ktoś schrzanił i nie ma.
"Zleciliśmy zwrot nadpłaty: 159,50 zł. 21 sie. 2025, 17:16" i nigdzie tej kwoty teraz nie widać
wniosek który się nasuwa? wróciło do sprzedawcy, skoro u mnie nie ma 😜
nie dodaję swojego konta, bo wygodniej mi by poszło na konto techniczne
i po jakimś czasie spłaca automatycznie inne umowy
Skąd się bierze nadpłata?
Kupiłam przedmiot, w międzyczasie spłaciłam pierwszą z dwóch rat allegropay.
Przedmiot okazał się być niezgodny z umową.
Telefon miał mieć 6GB RAM, okazało się że faktycznie ma
4GB RAM + 2GB wirtualnej pamięci, więc został odesłany.
Sprzedawca zwrócił wpłatę, ale z powodu spłaty pierwszej raty na umowie powstała nadpłata.
Zleciliśmy zwrot nadpłaty: 159,50 zł. 21 sie. 2025, 17:16
Zakup spłacony. 21 sie. 2025, 16:01
Twoja nadpłata: 159,50 zł. 21 sie. 2025, 16:01
Rozliczyliśmy kwotę: 159,50 zł. 21 sie. 2025, 16:01
Rozliczyliśmy zwrot: 319,00 zł. 21 sie. 2025, 16:01
Zaktualizowaliśmy harmonogram spłat.18 sie. 2025, 12:38
Przyjęliśmy zwrot całego zakupu. Czekamy na zwrot środków. 18 sie. 2025, 12:38
Przyjęliśmy wpłatę: 159,50 zł. 16 sie. 2025, 00:41
Nowa umowa 319,00 zł (2 spłaty). 1. spłata - 159,50 zł, płatna do 10 wrz. 10 sie. 2025, 21:32
@helzi na publicznym forum nie przeprowadzimy weryfikacji. Skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
nie pytałam o żadną weryfikację,
tylko o przywrócenie poprzedniej funkcjonalności
pokazywanie aktualnej kwoty nadpłaty na koncie technicznym
@helzi ale to nie musisz pytać, żebym wiedział co mam robić. W tej sprawie proszę napisz do nas przez formularz i zweryfikujemy Twój panel.
i nadal totalna zlewka, zamiast naprawić problem w ich panelu, to...
przypomnę iż nie czekam na telefony, a przywrócenie poprzedniej funkcjonalności
pokazywanie aktualnej kwoty nadpłaty na koncie technicznym
od allegro
"dziękuję za wiadomość i przepraszam za wydłużony czas oczekiwania.
Próbowałam się z Panią skontaktować 2 września około godziny 10:00. Będę wdzięczna, jeżeli w wiadomości zwrotnej poda mi dogodny termin na krótką rozmowę. Kontakt telefoniczny jest potrzebny z uwagi na bezpieczeństwo Pani danych finansowych.
Połączenia realizujemy codziennie między 8:00, a 22:00. Może Pani również napisać do nas na czacie lub samodzielnie zamówić rozmowę poprzez ten link.
Mam nadzieję, że moje wskazówki Pani pomogą - zrobiłam wszystko, żeby Pani pomóc."
To sobie poczekasz. My tak już ze 3 lata czekamy na przywrócenie funkcjonalności takich podstaw jak: wyszukiwarka, wystawianie ofert, wielowariantowość, wszelkie ułatwienia zakupowe pokasowane w tym czasie. Jak cos usuną lub schowają to pozamiatane... I udają, że nie rozumieją pytań. Cały czas będą Ci tłumaczyć jak to teraz działa zamiast poprawić co nie działa...
@helzi spieszę do Ciebie z wyjaśnieniem, że nie jest to błąd, a celowa zmiana, która ma prościć dla Was (klientów) proces zwrotu nadpłat. Jakiś czas temu zmieniliśmy zapisy w regulaminie i od tego czasu zmieniliśmy ich kolejność. Teraz najpierw zlecamy zwrot na instrument płatniczy, więc jeśli kupujący zapłacił ratę spłaty przez BLIK to najpierw podejmujemy próbę zwrotu przez BLIK, a dopiero druga próba to zwrot na rachunek bankowy. Nie wprowadziliśmy zmian w samym widoku na koncie technicznym, więc gdyby Twoja nadpłata czekała na podanie rachunku to nadal by się tam wyświetlała.
W Twoim konkretnym przypadku pieniądze już dawno wróciły na Twoje konto. Płatności dokonałaś BLIKiem, wiec środki wróciły na konto z nim powiązane, dlatego sprawdź proszę historię na koncie, z którego opłacałaś spłatę i powinnaś tam odnaleźć przelew od nas.
faktycznie kwota 159,50 pojawiła się na koncie bankowym
tamta wersja była dla mnie wygodniejsza, że nadpłata spłacała inne umowy sama
jak zawsze psujecie wszystko co jest dobre
gorzej jak ktoś mi coś opłaci, to ew. zwrot wróci do niego