anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kuponu za polecenie Allegro Pay

Client:73146540
#7 Wielbiciel#

Witam poleciłem allegro pay z mojego linku. Osoba polecona wykonała wszystko co miała zrobić. Żadne bonusy w tym kupony 75 i 25zl nie doszły. Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
226 ODPOWIEDZI 226

Client:68801897
#1 Nowicjusz#

Ja również nie dostałam żadnego kuponu, trochę to mało profesjonalne że strony allegro 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:68801897 @BC-gliwice czy możecie podać mi loginy osób, którym poleciliście Allegro Pay?

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abi_10
#7 Wielbiciel#

Nie otrzymałam kuponu za polecenie allegro pay. Znajomy wszedł z mojego linka polecającego, aktywował allegro pay i zrobił zakupy wykorzystując tą metodę płatności. Kuponów do teraz nie mamy.

nick znajomego:  tel502766691

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@abi_10 Poprosiłam o weryfikację Twojego przypadku. Odezwę się ponownie, kiedy dostanę odpowiedź.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abi_10
#7 Wielbiciel#

Cześć, teraz widzę, że wpłynął kupon, ale dostałam go tylko ja, jako polecająca. Znajomy ciągle czeka.

oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, jestem następnym który nie otrzymał kuponu za polecenie Allegro pay, dodam, że wszystkie regulaminowe procedury zostały zachowane, nawet osoba polecana dokonała zakupu przez pay choć w regulaminie nie ma takiego obowiązku. Co jest grane? Pomocy

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Kidzmen Podaj mi, proszę, login osoby, której poleciłeś Allegro Pay.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

20250813_151545.jpg

oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Client:119555182

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Kidzmen Dziękuję. Przekazałam sprawę do weryfikacji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, za przekazanie sprawy, jak długo może trwać weryfikacja ?

Ogólnie nie powinno to tak wyglądać, że allegro wprowadza promocję i trzeba interweniować w sprawie przyznania kuponu/ów promocyjnych, namówiłem osobę aby aktywowała pay  w zamian otrzyma mały bonus w formie kuponu, a teraz sam muszę ,, świecić oczami " i jest mi bardzo niezręcznie z tego powodu, powinno to być doprecyzowane lub dopracowane, aby uniknąć w przyszłości takich sytuacji. Pozdrawiam PK

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kidzmen dziękuję za podzielenie się opinia. Masz rację, taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i przepraszam, że musiałeś interweniować. 
Mamy już decyzję, otrzymacie kupony, Natalia poprosiła już odpowiedni dział o ich przyznanie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Wracam z tematem, dzięki za info, jednak polecany jeszcze nie otrzymał kuponu, a głównie o niego tu chodzi bo to on aktywował allegro pay bo go do tego namówiłem, u mnie kupon już jest aktywny od jakiegoś czasu niestety u polecanego nadal nic nie ma, a chciał go dzisiaj wykorzystać bo jutro wyjeżdża i kupon (ważny tylko 7 dni) przepadnie : ( 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kidzmen mamy jakiś problem techniczny, który już zgłosiłam, dlatego nie udało się dodać kuponu na konto osoby, której poleciłeś Allegro Pay. Działamy w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Proszę o wyjaśnienie bo jeden regulamin zaprzecza drugiemu, to już jest za dużo i na pewno tematu tak nie zostawię. Nie dosyć, że cała ta promocja nie funkcjonuje to są poważne nieścisłości regulaminowe mianowicie:

Jak skorzystać z kuponu ? 

• Znajdź to, co chcesz kupić i dodaj produkty do koszyka.
  • Przy wyborze opcji dostawy i płatności wybierz Allegro Pay i zaznacz kupon 75 zł.
  • Kupon jest możliwy do wykorzystania z metodą płatności Allegro Pay (RRSO 0%). Minimalna kwota transakcji opłacanej Allegro Pay to 30 zł, a kupon pokrywa wartość zakupów ponad tę kwotę.
  • Kupon jest ograniczony czasowo, więc nie zwlekaj z zakupem. Jego ważność wynosi 7 dni od daty otrzymania. Termin ważności znajdziesz zawsze w menu Zakupy - Kupony i karty podarunkowe oraz w kroku Dostawa i płatność podczas dokonywania zamówienia. Co na to regulamin promocji 
  • Regulamin promocji - Polecaj Allegro Pay 01.07.2025-31.08.2025 
  • Kupon Promocyjny (Kupon) - promocyjny kupon rabatowy, którego Kupujący może użyć w czasie zawarcia Transakcji i opłacenia jej przy użyciu metody płatności Allegro Pay. Kupon obniża kwotę do zapłaty za Transakcję o przypisaną mu wartość z zastrzeżeniem, że jeśli wartość Transakcji jest niższa lub równa wartości wskazanej na Kuponie, to kwota do zapłaty za Transakcję wyniesie 1 zł i następny punkt regulaminu
  • Kupon Promocyjny może być wykorzystany wielokrotnie, aż do wyczerpania pełnej wartości wskazanej na Kuponie Promocyjnym, wyłącznie przy zakupie, w którym Uczestnik doda Towar do koszyka oraz przy metodzie płatności Allegro Pay , i tu jest moje pytanie i oczekuję odpowiedzi dlaczego w regulaminie promocji polecaj allegro pay nie ma nic na temat  wykorzystania otrzymanego kuponu  w takiej formie w jakiej później otrzymałem !? że są jakieś ograniczenia kuponu. Czyli jeden regulamin podważa drugi i wprowadza konsumenta w błąd ? Czy ja nie umiem czytać ze zrozumieniem ? bo to obecnie czarna magia, dlaczego Allegro w regulaminie nie mówi nic o wykorzystaniu kuponu , a później wprowadza regulamin wykorzystania kuponu po jego otrzymaniu ! dlaczego w regulaminie nie ma mowy jaka będzie możliwość wykorzystania kuponu i o własnych kosztach 30 zł przy jego realizacji ! 
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kidzmen osoba, której poleciłeś Allegro Pay ma już kupon na koncie. Przepraszam za opóźnienie. 
Nie rozumiem, co masz na myśli z własnymi kosztami 30 zł? Nie płacisz 30 zł przy realizacji kuponu. 
30 zł to minimalna wartość zamówienia, które możesz opłacić metodą płatności Allegro Pay. 
Warunkiem skorzystania z kuponu jest wybranie jako metody płatności Allegro Pay, a minimalna wartość zamówienia, które możesz opłacić Allegro Pay to 30 zł, więc dopiero zamówienie powyżej tej kwoty częściowo opłaci kupon. 

(edytowano)

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kidzmen
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, kupon może i już jest u polecanego, ale niestety mimo wczorajszej interwencji i zapewnień wczoraj do niego nie dotarł, a jak pisałem wczoraj, polecany dzisiaj już wyjechał za granicę i kupon mu przepadnie, dlatego zależało mu aby go jeszcze wykorzystać przed wyjazdem.

wracając do tematu 30zł chodziło o punkt w regulaminie kuponu mianowicie :

• Kupon jest możliwy do wykorzystania z metodą płatności Allegro Pay (RRSO 0%). Minimalna kwota transakcji opłacanej Allegro Pay to 30 zł, a kupon pokrywa wartość zakupów ponad tę kwotę.                                                                                                                   z opisu wynika ( czytało to kilka osób i też tak jak ja to zrozumiały ) że kupując towar np. za  80zł kupon pokrywa wartość zakupów ponad tę kwotę czyli 50 zł, a ja zapłacę 30 zł, tak to można zrozumieć, jeżeli jest inaczej to ok, ale wszystkie osoby to czytające tak to zinterpretowały, minimalna kwota jest zrozumiała tylko ten punkt budził niezrozumienie. Pozdrawiam
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @Kidzmen! Dopytałam o to dla pewności, przepraszam za wprowadzenie w błąd poprzednią wiadomością (edytowałam ją).
Rzeczywiście minimalna kwota zamówienia opłacanego metodą Allegro Pay to 30 zł (piszemy o tym w regulaminie Allegro Pay), więc kupon za polecenie Allegro Pay obniży kwotę zamówienia dopiero powyżej 30 zł.  
Czyli tak, kupując towar np. za  80 zł kupon pokryje wartość zakupów ponad tę kwotę, czyli 50 zł, a Ty zapłacisz 30 zł.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wielki200
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, jestem następnym który nie otrzymał kuponu za polecenie Allegro pay, dodam, że wszystkie regulaminowe procedury zostały zachowane,

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @wielki200. Proszę, podaj nazwę konta osoby, której poleciłeś usługę Allegro Pay. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów