Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Client 34683292 Mam problem z odzyskaniem pieniędzy za niedostarczony słonecznik od [edycja] który zamówiłam 17 luty .Dyskusja trwa już około dwa tygodnie i mam wrażenie że z obu stron odpowiada automat.17marca przypada termin spłaty mojego zadłużenia w kwocie 46,99. Nie chcę zamykać dyskusji bo nie otrzymałam zwrotu pieniędzy czyli problem nie został rozwiązany. Straciłam zaufanie do Allegro a robiłam dużo zakupów.
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Przejdź do konwersacji |
@Client:34683292, w takiej sytuacji najlepiej będzie wyjaśniać sprawę w rozpoczętej dyskusji.
Witam. Ja rozumiem ale mam wrażenie że w tej dyskusji odpowiadają mi automaty a nie prawdziwe osoby. Telefoniczny kontakt z dostawcą jest niemożliwy bo odzywa się tylko poczta głosowa z wiadomością że skrzynka jest pełna. Bardzo lubiłam zakupy na Allegro ale chyba przez nieuczciwego dostawcę przestanę je robić .
Cześć, @Client:34683292. Widzę, że podjęliśmy już odpowiednie działania wobec tego sprzedającego i jego konto zostało zablokowane.
Status przesyłki wskazuje na jej doręczenie. Jeśli jednak nie otrzymałaś paczki, to zachęcam do kontaktu z InPost i zgłoszenia reklamacji. Przewoźnik będzie w stanie zweryfikować co dokładnie stało się z przesyłką (np. sprawdzić nagrania z monitoringu Paczkomatu).
@Client:34683292 skoro paczka odebrana, nie ma tu żadnych podstaw do zwrotu kasy 😞 Przyjdzie termin spłaty trzeba spłacić 😞
Sprawdzić w szczegółach jaki został podany paczkomat, kto zawinił, złożyć reklamację u przewoźnika lub sprzedawcy, bo mam wrażenie że się motacie w dyskusji, Ty chcesz kasę a sprzedawca ma że odebrane 🙂
Witam. Wszystko to opisałam na Allegro Protect w którym paczkomacie towar po godzinie został odebrany a mój podany adres odbioru w zamówieniu był zupełnie inny. Złożenie reklamacji u przewoźnika lub sprzedawcy graniczy z cudem.
Adres paczkomatu nie ma najmniejszego znaczenia w procesie doręczenia. Liczy się tylko jego kod (np. WRZ01N).
Po drugie. Aby otrzymać zwrot musisz odesłać towar. Niestety przesyłka została odebrana, co niestety obciąża ciebie.
Sprawdź w mailu z potwierdzeniem zakupu dane do wysyłki i zgłoś reklamację do sprzedawcy jeżeli wysłał pod inny adres.