Dzień dobry, czy będzie możliwy zakup Steam Controller'a bezpośrednio przez stronę sklepu Steam używając karty Allegro Pay?
Wiem, że zakup gier na tej platformie używając tej karty jest odrzucany, stąd postanowiłem się zapytać, ponieważ nie wiem czy zakup tego sprzętu nie zaliczy się w systemie jako ten sam typ transakcji.
@Purfle jeżeli obsługują płatności kartami VISA to powinna być możliwość zakupu.
Obsługują, oczywiście, jednakże nie jestem pewny czy MCC zakupu nie będzie takie samo na tej platformie jak np. przy zakupie gry, tj. czy nie będzie to liczone tak samo.
Bo gdyby było, to transakcja zostanie odrzucona.
@Purfle a transakcje w PLN są czy innej walucie?
PLN
Cześć @Purfle, najlepiej będzie skontaktować się z supportem Steam/Valve w tej sprawie. Jeśli nie pomogą, skontaktuj się z naszymi konsultantami Allegro Pay.
Nie sądzę, żeby Valve mogło jakkolwiek mi pomóc z tym zakupem, gdyż nie są oni odpowiedzialni za tą kartę.
Wg. §5 , 5) , e) w regulaminie karty Allegro Pay jest napisane, że transakcja może zostać odrzucona w przypadku sprzedawcy skategoryzowanego jako sprzedawca dóbr cyfrowych.
Czy oznacza to, że jeśli chcę kupić u niego sprzęt fizyczny, to mimo tego transakcja również zostanie odrzucona, ponieważ brane pod uwagę jest tylko to, że jest też sprzedawcą m.in. dóbr cyfrowych?
Chciałem zamówić tą kartę i wypróbować ją właśnie na tym zakupie, stąd moje zainteresowanie tą kwestią.
@Purfle W takim wypadku skontaktuj się proszę z naszymi konsultantami Allegro Pay w tym miejscu.
Dobrze, dziękuję.